Barbro S

Födelsedag för katter
Jag gick och blev förkyld. I torsdags efter yogan bröt det ut ordentligt och jag fick ganska hög feber på fredag eftermiddag, 38,7, med ont i halsen och hosta, men bara lite nästäppa och rinnsnuva. Det extra jobbiga var att samtidigt fick jag ett tinnitusutbrott med extrahögt ljud och tätkänsla i höger öra. Hjärnan gick i spinn kan man säga och det var inte kul att lyssna på när jag helst bara ville ligga still och vila. Dessutom hade jag förstås lite träningsvärk efter yogan så varje gång jag hostade gjorde det ont i magmusklerna som jobbat hårt på yogapasset.
 
Så, nu har jag klagat färdigt! Sånt känns alltid bra. Sen har det förstås gått några dagar så febern är i stort sett borta, hostan lugnare, magmusklerna läkta men örat högsusar än.
 
Mina kära katters födelsedag inföll i fredags då jag mådde som sämst men några bilder tog jag dagen innan som visar deras solglädje, åtminstone Desirées.  
På min grannes uteplats mår de gott ibland då där är sol lite längre än hos mig. De fyllde hela 11 år och jag är så glad att ha dem hos mig.
Tusse rullar runt bara i sömnen när han mår riktigt bra, men lillflickan älskar att rulla sig utomhus varma sköna dagar. En till!
Tusse blev till sist så frustrerad över hennes rullande att han gick fram och nafsade på henne samtidigt som han utstötte ett irriterat gnäll, men inte brydde hon sig.
 
Härligt är det också med alla fjärilar som flyger omkring den här tiden. En Amiral hade jag visst besvär att fånga på bild, men till sist.. Här är den, visserligen upp och ned, just på en fjärilsblomma.
Massor av påfågelsöga har vi haft flygande omkring, sittande på väggar och staket förutom på alla blomster förstås.
Bärplockningen är över för min del. Lingon finns massor av i skogarna, även en hel del blåbär men jag nöjer mig nu med att stoppa dem i munnen. Jag ser att flera förbipasserande gör det också från min röda vinbärsbuske och det får de gärna. De räcker nog till fåglarna senare i höst när de är som mest sugna.
 
Nu stundar lite lugnare kantarellplockning, några orienteringsdagar och bortplockning av sommargrejer från stugan. Ja, golfrundor också men just nu är jag för svag för någon sådan, känner jag, så det får vänta. Det var annars bara det jag fick avstå från i fredags när förkylningen tog över samt en utflykt med kompisgänget i söndags. Annars var det en bra helg att vara sjuk och inomhus, med dåligt väder, vila, se dålig tv, läsa lite håglöst och ta hand om sig själv.
 
Idag däremot lyser solen, tyvärr med lite kallblåst, men ute lockar mig. Vännen har skjutsat mig till Coop Forum för att fylla på förråden och det var skönt med bärhjälp, men sen har jag bara varit inomhus. Funderar på att ta sekatören med mig och se om den behövs någonstans eller så håller jag bara katterna sällskap ett tag. Önskar att det vore varmt nog att sätta sig ute med en kopp te och en bok, men vindarna tillåter nog inte det idag.
 
Det var allt för idag. Må så gott, kära läsare, och ha en fin vecka!
 
 
#1 - Lena i Wales

Vilka gulliga katter och fina fjärilsbilder!
Låter så härligt med bär- oh svampplockning!
Fast inte att förbipasserande äter dian bär!
Ha det bra!