Barbro S

Uppsala en dag till
Solen sken vackert när jag vaknade upp efter en god natts sömn hos mina släktingar. Inga katter som väckt mig ideligen med önskningar om mat, utegång eller bara uppmärksamhet. Inte ens en baby som skrikit, fast det fanns en knappt fyra månaders tjej i rummet intill. Utsikten från deras lägenhet var denna.
De fyrkantiga stenarna till höger skulle föreställa ett tangentbord och det ser man ju när man vet det :). Efter frukost tog vi en promenad i omgivningarna med lilla fröken i barnvagn. Ett märkligt hus dök upp.
Det huserade visst en massa företag däri men skulle visst förändras på något vis, ev rivas.
Roligt för mig att få styra barnvagn, så längesen sist. Flerfärgade hus är helt okej fast jag föredrar mer natur som på bilden nedan då vi går längs Fyrisån.
Tiden gick så fort. Handla lite och gå hem för att laga lunch, en god soppa. Lite mys och minilek med lilla M innan det snart var dags för nästa promenad då jag fick sällskap tillbaka till stationen för vidare färd mot huvudstaden. Först lite Uppsalamiljöer.
Fina Vindhemskyrkan dit A o M går på öppen förskola. Läckra träd till höger kantade vägen. Är det pilar??
Närmare centrum en kunglig bro med fin utsikt. Rådhuset nedan så vitt och fint.
Som kontrast nya Åhléns med tidstypisk spegelfasad.
Jag gillar speglingarna men ändå föredrar jag ett vackert stenhus som det till vänster. Ganska snart var vi framme vid centralstationen. Utanför står en spännande skulptur.
Jag fick hjälp att handla biljett i automat, hitta rätt perrong och sen kram och hejdå till mina älsklingsflickor. Visst klarar jag sådant själv men så mycket tryggare man känner sig när någon är med. Kaxigt tryckte jag på pensionärsknappen fast jag inte är 65 än, men jag har ju ett intyg från Försäkringskassan eftersom jag har sjukersättning. När jag satt på tåget upptäckte jag att intyget gått ut två månader tidigare. Jag blev ängslig att få böta, men konduktören tittade inte alls på mina framräckta papper. Pust! Nu är det förnyat. Senare i Stockholm missade jag den rabatten på SL, men hellre det än att vara nervös för att bli upptäckt.
 
Jag skulle träffa min väninna som jag känt sen 1975 och som jobbar i centrala stan. En liten rundvandring på hennes arbetsplats fick jag och därifrån är utsikten som nedan.
Vi gick ut för att leta oss ett café och hamnade till slut på Café Rang efter att ha gått igenom Hötorgshallen där alla platser var upptagna. En god kopp te till mig med läcker nötkaka till samt en pyttekopp Kaffe Macchiato till E som hon inte blev nöjd med. Skönt med en paus i alla fall innan vi tog oss vidare till Slussen och bussarna ut mot Värmdö där hon bor. Det var fredag den 16 mars.
 
I nuet vräker snön ned och täcker över de få ytor som för några timmar sen var bara från snö efter att solen strålat dagsmeja några timmar (men sen frös allt på nätterna igen). Mycket trist men sådan är aprilmånaden. Igår hade vi i alla fall en superfin dag med klarblå himmel och solsken som värmde där vi åkte säsongens sista skidtur på Mariehemsängarna, jag och H, som hade nya skidor. Måste nog skaffa nya jag också för det gick betydligt trögare för mig de ca 2,8 km vi åkte. Ganska isiga var motvindarna men vi höll oss varma utan problem. När det var dags för fika fann vi en plats i lä. Solen gassade så mina kinder är fortfarande lite röda fast jag hade smort mig med solskyddsfaktor 20.
 
Senare på kvällen deltog jag i min tredje riktiga bridgetävling. Roligt men en stor belastning för min så lättuttröttade hjärna. Jag märker i alla fall att jag är mindre nervös numera så träningskvällarna på måndagar har gett resultat.
 
Fin fullmåne var det förresten 31 mars.
 
Ha en skön efterpåskvecka!
 
 
 
#1 - Lena i Wales

Vissa igen kända ställen.
Kul med bilden av statyn utanför centralstationen, av Bror Hjort, som jag skrev om i mitt Uppsalainlägg.
Önskar dej en trevlig helg!