Barbro S

Stugliv
Jag har som kommit av mig med att blogga regelbundet nu, verkar det som, och så är det väl sommartid när jag mest bor i stugan där jag inte har någon dator. Idag är jag hemma en stund och tänker då bjuda på lite bilder från Kulla där stugan vår är belägen.
Jag börjar med min senaste bild, Kullasjön nattetid. Kl 4 igår natt var jag uppe och släppte in eller ut någon av katterna. Vi har haft flera underbart sköna dagar med värme långt in på senkvällarna, lite knott men knappt några mygg alls. Det har varit behagligt att arbeta i trädgården sent när tv:s programutbud varit dåligt, i alla fall för mig som inte ser på fotboll.
 
Jag fortsätter med vatten. Ett försiktigt besök av denna andmamma med hela tio ungar.
De kom aldrig tillräckligt nära för att jag skulle kunna mata dem (fast jag skaffat gammalt men fräscht bröd från Hissjö handel). Jag tror hon spanade in min Tusse som numera också vill smaka brödet jag brukar ge dem.
 
Mörtarna däremot tar gärna emot allt som går att äta. När de samlas vid bryggan kommer en betydligt större och försöker få sig ett skrovmål, storgäddan.
Den är inte jättestor men det finns en mindre också, därav namnet. Inte har den lätt att fånga sitt byte då mörtarna reagerar otroligt snabbt, har jag märkt.
 
I tisdags fick jag kärt besök av systerdottern med sambo och lilla M, min allra käraste lilla systerdotterdotter.
Jag vet inte om ni ser det men det är ett collage av två bilder för att få oss båda vuxna att se okej ut :). 
Jag tror hon trivs och även så pappa D som spanar bortåt.
 
Jag bjöd på matjesill med gräddfil, gräslök. färskpotatis och jordgubbar med glass efteråt. 
Skönt att sitta ute med inte alltför stark sol denna så varma tisdag den 26 juni. Molnig var förmiddagen men sen tog solen över allt mer. Lite senare kunde  A inte låta bli trots relativt svalt vatten utan simmade rakt ut i Kullasjön.
Visst var det kallt att stiga i men sen så härligt att simma runt en stund. 
Det märkte även jag som senare på kvällen också tog ett dopp. Men först lite mys med lilla älsklingen.
En bild bara på M försökte jag med men likt katterna mina ville hon undersöka kameran och kom allt närmare.
Såå söt hon är med lite busig blick i sina grönbrunblå ögon, en perfekt blandning av föräldrarnas olika ögonfärger! Hon kämpar för att komma allt högre upp, inte bara krypa utan även stå på sträckta ben är nu på gång.
 
Närmare än så kommer vi inte utan nu avslutar jag mitt inlägg utan att veta när nästa kommer. Det beror lite på vädret, är det fint lockar andra aktiviteter, vid regn och rusk kanske jag tar mig lite datortid.
 
Ha en skön sommar!
 
 
#1 - Lena i Wales

Så underbart det ser ut och så fint du bor. Bada i insjö, det längtar jag efter. Just nu får jag nöja mig med ett dopp i grannens pool, men snart kanske.........
Ha det skönt!