Barbro S

Glad Påsk

Trots en gråmulen dag är  påsken här med färg och godis. Mitt absoluta favoritgodis till påsk är Anton Berghs Mandelägg. Ljuvligt goda, går inte att låta bli. Måste ha lite annat godis hemma också, till de små påskkäringarna som brukar ringa på dörren.

Våren kommer så sakta, nattliga minusgrader och frånvaro av sol gör att det tinar otroligt långsamt. Men igår såg jag en vacker svan flyga graciöst mot den då ljust djupblå himlen. Den ropade säkert på de andra åtta som vår vaktmästare sett tidigare på dagen:  -Vänta på mig! , och jag blev så glad. Batteriet på kameran var tyvärr slut efter att jag filmat Tusse i körsbärsträdet när han försökte få tag på påskfjädrarna jag satt upp. Det går inte att ha påskris med fjädrar inomhus när man har livliga katter, därför pyntar jag utomhus.

En bild av hur långt våren ändå har kommit den 8 april 2009 på Ersboda i Umeå.




















                                            Snö, tyvärr!


En tavla med påskfärger är denna, min alldeles egna Picasso-inspiration.

I upplösning, målad på duk 2001, 46 x 38 cm.

Picasso brukar kasta omkring kroppsdelar i en del av sina tavlor och jag prövade på att göra detsamma.  Riktigt kul var det, men idag när jag ser på den stör jag mig på att jag målade tre ögon.
  Enligt vissa lär det ju finnas ett tredje öga, men det ska förstås vara osynligt, och det var inte alls det jag tänkte på när denna tavla blev till. Nu ser den lite skrämmande ut, tycker jag, men jag gillar färgerna, som stämmer så väl med påskens.

#1 - Tess

Vilken söt katt!



Svar: Det kan vara lite knepigt att hålla isär katterna ja...Den andra katten som vi har är för tillfället rädd för Yatzy så då lämnar han henne ifred. Antar att hon luktar annorlunda och beter sig något annorlunda p.g.a. tratten.

#2 - Josie

Kolla gärna in min blogg, och lägg gärna till på bloglovin om du gillar den. :)



Glad Påsk!

#3 - Jonna

Godmorgon!

Vilken underbar tavla! Jätte läcker!

Ha en riktigt skön söndag!



Kramar!

#4 - Isabelle

Sv: Ja, när du säger det, ser det faktiskt ut som siden ;)



Men är det du som målat tavlan? Den var ju jättevacker, vad duktig du är!

Du har mycket fina bilder i din blogg också, måste jag bara säga. Och det var spännande att läsa om dina f d och nuvarande fadderbarn. Kikar in snart igen ;)