Barbro S

Efter snö kommer..
mera snö! Solen visade sig äntligen i morse efter flera tunga snöovädersdagar, men nu snöar det igen. Suck!  Jag fick i alla fall några bra bilder av ett soligt snölandskap. Vad tycks om snöhänget på vårt tak?  Visst ser det lika gott ut som vispgrädden på en bakelse? 

 Däremot är det lite onödigt att stå under när snöhänget får för sig att släppa.

Åter till mina tavlor. Här nedan är ännu en impulsbild. Vi var åtta arbetslösa kvinnor som gick en kurs i oljemålning i Medborgarskolans regi. Vi höll till i ett gammalt nedlagt bageri, en bra lokal för skapande. Det var ca en kvart kvar av lektionstiden, jag var färdig med en större tavla. Skulle jag packa ihop? Men det fanns färg kvar på paletten igen. Jag hittade en liten kartongbit och satte igång att måla i en rasande fart. Så kom tavlan Mor och barn till.

Mor och Barn, målad 1995 på kartong, inramad med guldfärgad ram
Moderns kläder har jag putsat lite på men annars såg den ut så här direkt. Det fascinerar mig att det bara växer fram en bild helt utan att jag blandar mig i med min hjärna och min vilja. Motivet har nästan lite religiös känsla, tycker jag. Man kan kanske associera till Madonnan och Jesusbarnet om man vill, eller bara till en stolt och kärleksfull mamma.