Barbro S

Våffeldagen
Idag är det Våffeldagen och det firar jag med att äta .... Sushi (!?). Besökte den nya Sushibaren i stan och köpte med mig den minsta Sushin med bara nio bitar plus en extra med kammussla (som jag aldrig smakat förr). Det räckte för att göra mig ordentligt mätt. Sen blev det tryffel på extrapris från Tehörnan. Kort datum stod det och tryffeln smakade lite ost, ädelost. Undrar om den ska smaka så eller betyder det att den egentligen är för gammal?

Nu är det mars och då ska man vara ute i snön och äta apelsin. För första gången på många år fick jag mig en riktig skidtur på vår  lilla sjö. Solen sken, skidorna gled lätt och vi njöt men apelsinen glömde jag.
Skidtur på Kullasjön 22 mars 2009
Se så gamla stavar jag har, säkert sen 70-talet. Jag fick låna kompisens nya lätta stavar och så mycket lättare det gick att åka. Så nu blir det att inhandla nya pjäxor och stavar men de vallningfria skidorna fick jag för kompisens döttrar ville bli av med dem. Tur för mig.

Mars är vacker med mycket sol men nätterna är kyliga, -16° inatt, så solen lyckas inte tina bort snö och is. Det betyder fler skidturer på sjöar och hav, hoppas jag. Alltid en viss tröghet att komma iväg, men jag ska försöka för det är så otroligt härligt att vara ute.
#1 - Amanda

Sv: Tack så jätte mycket :)

#2 - Angelica

Ja Umeå har nog rätt många bloggare :)

Underbart härlig bild du hade som visar den norrländska "våren"

#3 - pelle

Traditioner ska brytas, mer sushi på våffeldagen! ;D

#4 - Lisaa

sv: Laila har alltid varit duktig, helt klart! Men personligen hejar jag på Magnus. Han var väldigt snäll och trevlig när jag träffade honom, och det sätter sig i hjärtat. Haha ;)



MVH

L

#5 - pelle

Du, du kan det här med ost hör jag. Men visst, västgöta klosterost här kommer jag! ;)

#6 - Tobias

Haha ja precis :) sant!

#7 - Kerstin

Vilken härlig dag vi hade på sjön! Har tyvärr inte haft möjlighet att vara ute efter det. I fredags fyllde A tio år, så skånesläkten har varit här. Men det kommer säkert fler fina norrlandsVÅRdagar. Har du hittat skor + stavar?