Barbro S

Kedjebrev
Det var en mystisk dag igår för helt plötsligt fick jag massor med sms och mail för vidarebefordran, det är väl i stort  sett samma sak som kedjebreven man fick förr. Det första var bara fint med färgglada blombuketter att skicka vidare till vänner. Sen kom ett suspekt sms med löfte om uppfyllda önskningar bara man skickade meddelandet vidare men det avslutades med hot om olyckor om man inte gjorde så. Sånt retar mig så det raderade jag direkt. Hur kan man bara gå på en sån sak i vuxen ålder? Kanske är det hotet som får folk att skicka det vidare för det får en onekligen att känna ett visst obehag. Men om man tänker efter??

Så var det ett med stora vackra ord om kvinnokraft och även där önskningar som skulle skickas till tolv kvinnor som betytt mycket för mig. Jag bara inte orkar även om tanken är god, men jag tror inte på det, faktiskt, och ändå är jag en människa med stort barnasinne och mycket fantasi. Kanske inte igår, då blev jag istället rationell.

Som barn fick jag kedjebrev och jag minns hur roligt jag tyckte det var att skicka bokmärken, vykort, frimärken, recept men jag fick aldrig, säger aldrig ett enda brev, en enda gåva tillbaka. Tänk att skicka ett vykort till namnet överst på listan och sen sex brev till vänner och så få tillbaka en massa vykort några veckor senare. Jag väntade och väntade..

Ett litet ljus i mörkret från mig som ni inte behöver skicka vidare :).


Jag börjar gilla att november i år verkligen gör skäl för sitt rykte, flera dagars envist regn, lågt hängande grådystra moln, nästan inte en solglimt på hela månaden men ganska varmt ute. En vacker morgon hann jag ta detta foto men innan jag ätit frukost var solen borta igen.



Jag tror nämligen på någon slags jämvikt i vädret. September var jättefin med soliga, varma dagar, oktober var iskall med massor av nattfrost och så november. Därför hoppas jag på snö och några minusgrader i december så snön får ligga kvar. Snart dags att pynta advent, det ser jag fram emot.

#1 - Frogprincess

Jag fick faktiskt ETT vykort tillbaka av alla kjedjebrev man skickade.

#2 - Ingrid

Hejsan Barbro!



Ja du, såna där kejdemail florerar med jämna mellanrum och man blir hotad med att det ska hända både det ena och det andra om man inte skickar dem vidare, men jag struntar i dem och placerar dem i papperskorgen. Någon gång svarar jag avsändaren att jag gör så. Då kan han/hon ju stryka mig från sin. maillista.



Det var ett väldigt vackert ljus och en vacker novemberhimmel.



Kram Ingrid