Barbro S

Väntan
Finalisterna tll 50+bloggartävlingen skulle utses i förrgår men än har inget hänt. Visserligen vet jag inte riktigt om jag vill komma med men är ändå otålig, vill ju veta ju!

Novembersolen har återuppstått och kastar sina låga strålar på oss vintersolsuktande daglediga. Jag har tagit säsongens första stavpromenad och måste nog ha varit arg när jag gick ut för oj, vad stavarna smällde i den knappt snötäckta asfalten. När jag kom hem var den ena drygt en dm kortare!

Ilskan kom sig av att en väninna igår nämnde att idag, den 11/11 var en bra dag för meditation. Just då reagerade jag inte speciellt, men idag när jag mindes mina egna meditationserfarenheter kände jag vreden komma. Jag lärde mig TM-tekniken redan i november 1986, gick in i det med hull och hår, 20 minuter två gånger per dag inuti rabblandes ett mantra, ett ord som enligt läraren inte betydde något.

Först var det så spännande, otroliga saker hände, men efter ett tag kom biverkningarna, gäspningar i mängd, ibland timmar i sträck, samt tinnitus och ett tryck över huvudet som jag än idag har kvar. Inte roligt alls. Mina vänner som lärde sig meditera samtidigt var inte så ambitiösa som jag utan  hoppade över/glömde bort att meditera då och då, ibland långa tider och de fick inga besvär.

Jag som mediterade regelbundet, vilket var viktigt enligt kursledaren, råkade illa ut. Visserligen har tinnitus säkert andra orsaker också men besvären dök upp efter några års mediterande och huvudtrycket kom direkt när jag satte mig för att slappna av. Det gör det än idag, när jag sätter mig, när jag lägger mig, när jag ska köra bil, nu framför datorn och det finns ingen bot, vad jag har hört.

Nej, varför plåga sig med svåra minnen. Jag vet att många upplever sig bli hjälpta av att meditera men det finns även baksidor, vilket jag fick känna på.


Dagens solnedgång över Glassgränd förstärkt med lite färg kan väl passa.


Vinterns altandekoration är som alla år en En :) med lite silvergirlangväxt. 

Före min arga promenad,(en vän har sagt att det är bra att utsätta skelettet för stötar i min ålder, för då motverkas benskörhet :)) hann jag inhandla årets glögg, Blossa 09 med clementinsmak. Det ska bli roligt att smaka den efter första advent då tiden för glöggbjudningar är inne.



Ikväll ser jag fram emot ett besök i en konstnärs atelje och galleri med vänner.
#1 - m a r i c e l | f o t o

Sv: åh vilken härlig solnedgång :)



Alldeles riktigt, den är fotad i spegeln :D tack så mycket! Ha en bra dag :)

#2 - Anonym

Åh vad gott med glögg:D

#3 - Neha

Åh vad gott med glögg:D