Barbro S

Katternas födelsedag
Jag kommer ihåg att gratulera staden men glömmer mina kära katter som faktiskt fyllde år igår. För fyra år sen föddes de i min lägenhet på Haga, i en blå trekantig plyschiglo som kattmamman Morka valde framför den banankartong jag gjort i ordning. Det var kattens andra kull det året, vi hade missat att hon kunde bli gravid så fort och vips måste någon ta hand om den och det blev jag, som hela livet älskat katter men aldrig skaffat några sen jag flyttade till lägenhet på tredje våningen.

Kattmamman återbördades så småningom till min bror som har en ranch (han kallar den så) söder om Örnsköldsvik, och två av kattungarna bor hos en barnfamilj på Grubbe. Kvar hos mig är sen dess Tusse och Desirée som såg till att jag flyttade ner på marken (nästan) och nära naturen så de kan vara ute så mycket som de vill.


Här busar Tusse med mattes fot.

Desirée gillar också att vrida sig, som synes nedan.



Kolla teckningen till höger som Amanda, 10 år, gjort till mig. Undrar om det är en slump att den blev som en spegelbild av Tusse?  Notera också den häftiga tapeten som suttit i stugans kök sen 1980!! Den är väl modern igen nu, eller hur :))?



Desirée myser eller?(klorna är utspärrade) på pallkrage.


Den sista bilden visar mina kära katter som lugnt njuter av kvällssolens strålar en sensommarafton på stugan.



De fick inget speciellt firande mer än att jag gav dem en näve av deras favoritgodis, nämligen mjölklinser med kattmynta. Desirée hoppade och skuttade glatt när hon jagade dem över golvet, men Tusse rörde sig inte ur fläcken och eftersom det var hans dag lät jag honom bestämma. ..... Som om inte de bestämmer annars :D!!!
#1 - Anonym

vilka underbara katter du har .)

#2 - Inger Sandberg

Så nu har du blivit bagerska också!!

Det händer mycker kring dig