Barbro S

Valborgsmässoafton
Åh, vad jag är glad över alla härliga människor som är med i singelföreningen New Friends. Tack vare dem har man aldrig tråkigt en helg längre. Igår var vi inbjudna av en relativt ny medlem till hennes stuga några mil norr om Umeå. Dagen var grå och regnet hängde i luften, spred nog några droppar också, men på tomten fanns en alldeles underbart söt liten grillkåta, inte så liten egentligen, där vi alla rymdes runt elden.

Ut kikar vår eldmaster E.

Inne vid elden. I förgrunden urdruckna champagneglas.

Vi grillade medhavt eller godsaker som värdinnan bjöd på, sjöng lite spridda vårsånger, diskuterade allt som kom upp och hann också med lite frågesport om gångna tider, från 50-till 90-tal. Till och med en spontan körsång av tre manliga medlemmar fick några av oss uppleva:).

När magen var full och vi suttit länge nog i värmen gick vi ner till havet som var så vårvackert trots dimman som dolde horisonten.

Ser nästan ut som om vågorna stelnat i rörelsen.


Åt andra hållet en bit längre bort såg det ut så här, en strid bäck fyllde på havet med färskvatten från smältande snö.

Några närbilder på vännerna ska man ju inte visa utan att fråga först, men här är de på så långt avstånd att det väl inte gör något? Det var riktigt skönt ute, men nog behövdes vinterkläderna denna lite ruggiga men väldigt trevliga kväll.

Några enstaka gäss och svanar flög förbi men mest ackompanjerades vi av en skönsjungande rödhake.