Barbro S

Höga Kusten - dag 2
Åtminstone första halvan. Detta blir ett snabbinlägg skapat på reklampauserna under "Kommissarie Morse", ett måttligt spännande avsnitt denna regniga fredagskväll.

Den andra dagen på New Friends Sverigeträff började med en mäktig hotellfrukost. En av fördelarna med att bo på hotell är väl just frukosten med dess överdåd av godsaker att välja på. En av dessa var chokladdoppat tunnbröd från Mjällom, en riktig höjdare:) som jag tog med mig några extra av, att avnjutas under resten av dagen.

Vi gav oss iväg i en bil- och minibusskaravan längs slingrande och backiga vägar genom det dramatiskt vackra landskapet från Veda mot Nora Kyrka och vidare. I Nordingrå gjorde vi ett kort sträcka-på-benen-stopp och då tog jag några bilder i gråvädret.

Paraplygäng på väg mot kyrkstugorna.

Lite skoj kan man också ha fast det regnar, speciellt om inte alla vill vara med på bilden.

Vid Nordingrå Kyrka fanns denna ruin från den första kyrkan, uppförd redan på 1100-talet.

 Det är en speciell känsla med gamla ruiner, tycker jag, och denna var fin, mycket vackrare än i Pompeji:). Men det är bara för att jag gillar det levande gröna så mycket mer än stenresterna.

Vi åkte snabbt vidare mot Norrfällsviken där vi fikade på Restaurang Fiskafänge. Undrar om de blev glada att få 50 gäster på en gång? Klirr i kassan fast vi handlade mest kaffe, te och lite till eftersom det senare skulle bli lunch på Mannaminne.

En liten promenad i omgivningarna hann vi också med.

En blomstercykel prydde gräsmattan, så fin att den också får bli närbild.

Jag ska göra ett till inlägg om resan och då handlar det om besöket på fantastiska Mannaminne med sin samling av allehanda ting och byggnader.

Godnatt alla läsare, nu har Morse avslutat sitt fall och det var inte så tokigt i alla fall då det handlade mycket om konst. Och så älskar jag den engelska landsbygden fast jag aldrig varit där.
Jag har bara besökt London en gång 1977, men jag hoppas att jag någon gång kommer iväg på en resa till andra delar av England eller Wales.