Barbro S

Vårpynt
Jag vill bara visa mitt påskris så här i absoluta slutet på påskveckan. Det är väl inget märkvärdigt för er men för mig med två livliga katter som genast brukar anfalla påskfjädrarna är det lite speciellt. Min granne hade gett mig riset tidigare och fina videkissar samt lite gröna löv på väg att slå ut var vackert nog. Men när jag skulle få besök både på påskafton och påskdagen ville jag pynta med mer färg.

Precis när jag ställde ut vasen fick i och för sig Desirée ett ryck och lekte med fjädrarna så vasen välte och massor med vatten rann ut. Men sen dess har den fått stå där helt oanfallen i snart en hel vecka och det är rekord. Kanske de börjar bli äldre, kanske fågellivet utomhus är mer spännande men hur som helst är det bra att få ha påskpyntet i fred den lilla tid man vill ha hemmet påskfärgat. Snart åker allt in i kartongerna och längst in i skåpet igen.

Roligare är denna lilla besökare som återkommer varje år, den kära blåsippan i min rabatt som i år slog ut nästan två veckor tidigare än ifjol.

Den fanns där redan när jag flyttade in men då bara med en enda blomma. Jag pysslar om den varje år så den trivs allt bättre och får fler och fler blommor. Även vitsipporna har nu slagit ut i diket bakom husen trots att den hemska snöhögen full av grus och skräp ännu ligger kvar en bit framför.

På väderleksrapporten sa de att kallare luft nu kommit ned och temperaturen ska sjunka ner till bara +5 - +8° de närmaste dagarna.

Så skönt att jag då ska få skjuts till Valborgsmässofirandet i morgon. Vi hade först tänkt cykla men det ändrades som tur är. Vi i New Friends ska äta middag på Baggböle Herrgård, se brasan tändas och få oss lite vårsånger till livs. Alltid trevligt.

Jag önskar er alla en fin Valborgsmässoafton.