Barbro S

Framme i Örnsköldsvik
Örnsköldsvik möter oss med solsken och ljumma vindar när vi stiger av tåget på centralstationen som faktiskt är något mer pampig än vår i Umeå, tycker jag. Kanske inte byggnadsmässigt då vi har vackra limträbalkar i kors innanför glasväggar men jag upplever den mer livaktig med företag och aktiviteter runt omkring. Eller så är jag bara på väldigt gott humör:).

Utsikten från perrongen över bussar och hamn är fin.

Vi vandrar rakt fram mot torget och på vägen dit ser vi en trafikskylt vi nog aldrig sett förut.

Här får man alltså inte gå längre ser den ut att betyda men det struntar alla i som synes:).

På Stora Torget står denna kämpande häst som drar en körkarl som inte får vara med på bild. Sörköraren  heter skulpturen men jag har inte lyckats hitta vem som gjort den.

Efter en stunds fundering om riktning och annat går vi vidare mot Örnparken.

Där det naturligtvis finns en staty av en örn som står i mitten av fontänen framför. Här en närmare bild.

Denna läckra skulptur är gjord av självaste Bruno Liljefors och visst är den inte bara vacker utan även respektingivande?

Vi passerar ett stort blomsterarrangemang som visar sig vara gjort av grönsaker enbart. Hur häftigt som helst men det blev tyvärr inte bra på bild. Nu närmar vi oss muséet som är vårt första mål denna fina fredag.

Vår grupp bestående av lite äldre ljushyade personer samt unga mörkhyade på väg åt andra hållet.  

Väl framme vid byggnaden möts vi av denna roliga staty av Bror Marklund som ser ut att vilja springa iväg bort från muséet.

Gestalt i storm heter den.

Vi själva är lite trötta av vår vandring i den varma solen men framförallt mycket fikasugna. Muséets personal är väldigt tillmötesgående då vi önskar sitta utomhus. De bär helt enkelt ut bord och stolar och vi får välja en plats delvis i skugga för att koppla av en stund.

Där erbjuds gott fika och de flesta av oss smakar på museikakan som inte bara är vacker utan också väldigt god, lite som en dammsugare eller myrstack inuti om ni vet vad jag menar.

Kakan vilar på ett fat av den vackra servisen Blå blom som jag också har delar av i mitt skåp här hemma.

Nu har regnet slutat falla och jag kan se en liten blå himmelsfläck vilket lockar mig ut och tillbaka till mina katter på stugan. Jag har dem inomhus då det var så blött ute men nu vill de nog hemskt gärna bli utsläppta igen. Vi hade tänkt plocka blåbär idag, jag och en väninna, men det får bli när det torkat upp. Lite mer om Ö-vikstrippen kommer senare.
#1 - mmkvhxryhjzyrkchy

DÄR ÄR JAG. PÅ BÄNKEN. :):):):):):))))):):):):):)::)