Barbro S

Stuglämning
Ja, nu har jag tagit med mig mina katter, lämnat stugboendet och återvänt hem till Glassgränd. Alltid vemodigt och jag tvekade länge men kvällarna blev för mörka och ensamma nu när närmaste grannen flyttat hem.

Så här såg det ut en fullmånenatt nyligen vi fyratiden då det börjar bli ljust igen.

Visst ser ni fullmånen blygt titta upp bland träden? Plattorna går mot utedasset men nu är jag hemma i moderniteterna igen. Det är bekvämt:)!

Kvällen innan bjöd på rosa moln. Sådana är det härligt att vandra på ibland.

Klockan var drygt 21 bara men kvällsmörkret kommer allt snabbare. Inatt har jag alltså sovit hemma och jag märkte att det är betydligt mörkare i staden än ute på stugan. Kanske det är sjön som gör det ljusare?

Jag håller mig kvar i ljusfunderingar. Sensommaren gör ljuset och färgerna mjukare. Se så fint sjöns medelhavsblå vatten omger min Tusse på bryggan.

Han piggnar till när han kommer hit hem där han har sitt revir. Full fart hela tiden och han vill bara ut ut ut fast jag tycker han ska vila lite emellan. På stugan sover han inne hela natten men här vill han utomhus fortast möjligt. Sen halv två har han varit igång fast det småregnade inatt. Men det var en skön varm natt, hela +18° såg jag när jag släppte ut dem.

Till stugfolkets glädje har igelkottarna återvänt till området. Som jag berättat tidigare har vi sett en men nu har det dykt upp en till som också gillar kattmaten.

Vi får hoppas att de är av olika kön så det bildas en liten igelkottfamilj så småningom.

Redan på fredag ska jag tillbaka till stugan för då är det dags för den årliga kräftfesten för mig och två av mina väninnor sen Hotell Dragonen-tiden (1980-). Jag vet inte om jag tar katterna med mig eller inte, beror lite på vädret.