Barbro S

Svamp- och bärlycka
Ibland har man tur. Idag känns som en riktig lyckodag då vi åkte ut till min brors skogsskifte för att leta kantareller och det fanns många fler än jag förväntat mig. De lyser som solen där de sticker upp ur mossan och under löv men även vi sken som solar när vi fyllde våra korgar lätt och snabbt. Vi tog de stora och lät de små stå på tillväxt. Antingen plockar min storebror dem när han kommer nästa vecka eller så finns de kvar när jag återvänder dit någon gång i mitten på september. Ja, har jag otur kan ju någon okänd springa på dem men de brukar inte hitta dit så lätt, peppar, peppar.

Jag hade inte kameran med utan dessa bilder togs när vi kommit hem. Min kompis plockade också en bukett lingon så hennes korg blev extra fin.

Min korg var större så skörden ser mindre ut men nog räcker det för mig:).

Stora och fina men två små maskar och en mini mini snigel i sitt skal fann jag vid rensningen.

En annan som njuter av bären utanför mitt fönster är skatan.

Se så många kärnor som ligger på mitt förrådstak. Jag och grannen har plockat många liter i lilla skuggmorellen men de som hänger högst upp når bara skatorna. Inte mig emot. Visst blir det lite skräpigt men en ordentlig regnskur så spolas tak och gata ren.

Jag får väl önska er en trevlig helg. Jag har haft intensiva dagar och är ordentligt trött så det ska bli skönt att ta det lite lugnare i helgen. Ett besök på Bondens marknad är i alla fall inbokat.