Barbro S

Den första snön
Äntligen kom snön till vår stad. Jag blev så glad i morse när jag vaknade, tittade ut och såg att marken färgats vit inatt helt utan att jag märkt något. Jag hämtade kameran och tog årets (är det inte utan denna vinters) första snöbild som denna arla timme blev alldeles blå.

Kul att se hur adventssljusen vandrar iväg ut mot skogen.

Jag hade bestämt mig för att baka saffransbullar så det blev att knåda och forma dem innan solen gått upp helt. Jag provade ett nytt recept, inte de vanliga lussebullarna jag brukar baka, utan snurror enligt ett reklamblad från ICA Mariehem med bl.a. kesella i och de blev riktigt goda.

Däremot jäste de väldigt bra  som synes, kanske lite för bra?

När bullarna var klara var det dags att gå ut med lilla Desirée. Efter viss tvekan gick hon ut på entrén men stannade där det var snöfritt.

Fint att snön ritar rutor.

Ljungen får ett vitt täcke vilket förskönar och tar bort det gråbruna som omgett den.

Efter lite lockande och pockande får jag faktiskt med mig Desirée på en promenad. Det är -5° och vindstilla med låg decembersol och skönt att vara utomhus en liten stund.

Men visst får man stå med ena tassen i luften när snön är så kall, snön som vi inte riktigt har vant oss vid än.

Tusse som alltid varit den modigare har nu blivit riktigt bekväm och ligger inne i klädkammaren i sin resebur och sover. Han lyssnar inte alls när jag vill ha ut honom, märkligt nog.

Denna måndag är jag också bjuden på glöggkalas hos min väninna som bor ganska centralt men lite väst på stan. Två sorters glögg varav Smålandsglöggen smakade bäst och en massa goda tillbehör frossade vi på hela eftermiddagen.

Så trevligt har jag alltså haft det idag och vet ni vad? I morgon är jag också bjuden på glögg hos en annan väninna, som bor på Mariedal, alltså på promenadavstånd från mig. Promenaderna kan behövas efter alla godsaker jag proppar i mig, nu när kalasen klumpar ihop sig:).
#1 - Åke Blomqvist

Supersnygg ljusstake :) Det syns på ljusen att du myser i din glögg hörna;)

#2 - Åke Blomqvist

Fina vinterbilder och bra tolkning! Min hund Tussan brukar stå likadant och spana... Bullarna såg verkligen inbjudande ut :)