Barbro S

Julspel

Solen lyser från blå himmel och det är 4,5 plusgrader ute annandag jul, en mycket ovanlig kombination i december men ändå ganska härligt:). Tyvärr blåser det massor men snart ska jag klä på mig för att ta en promenad och få lite låg sol på nosen om möjligt.

Vi hade ett traditionellt julfirande, syskonbarnen med familjer och jag som väl också hör till familjen såsom varande faster och gammelfaster. Tomten och annat får vänta med att bli bloggade om. Idag börjar jag från slutet med bilder från julspelet. Ifjol var det dart i garaget som också är inrett som "chillroom" men i år var det ishockeyspel som kampen handlade om.

Här är det familjemästarna J och J som kämpar om segern. Vilken som vann? J förstås:)! Äsch, jag tror det var min brorsson, mannen utan hjälm.

Jag fick tillfälle att möta dem båda...och förlorade så klart, men jag gav dem i alla fall en match med lite besvärligt försvar.

Jag upptäckte att jag är bättre på försvarsspel än på anfall. När jag hade pucken fick jag sällan iväg den dit jag ville, men någon gång blev det mål ändå. Kul är det:)!

L fick pingisracketar i julklapp och ville förstås testa dessa. Farfar ställde upp och bollade men L ville hela tiden ha hårdare bollar. Här fick han äntligen en att returnera.

Det ser ut som om pingisbollen hamnat tre gånger på bilder, två gullysande vid racketen och en vit längst till höger. Hittar ni dem? Eller de gula kanske bara är en lampa i fönstret??

A däremot lockades inte av spelen. Hon är ännu för liten men däremot styrde hon stolt sin rosa barnvagn med den nya talande dockan i.

Också ett spel förresten, ett rollspel eller skådespel kan man kalla det, fast egentligen är ju allt bara en lek, eller hur? Och att leka är roligt ...och viktigt för all slags utveckling.

Mer om julen senare när jag fått min promenad och vill vara inomhus igen.