Barbro S

Plusgradersdag
80 dagars obruten kyla, sa de igår på Västerbottensnytt efter att måndagen bjudit på hela 4-5 plusgrader och dessutom lite sol. Absolut underbart ljuvligt! Lite dripp hördes från framskottade hängrännor, fåglarnas vårkvitter fyllde luften och man bara inte ville gå in.

Talgoxens läte har av en fågelintresserad vän kallats cykelpump och det stämmer faktiskt. Ett ivrigt cykelpumpande kvitter frambringades av enstaka vårglada svartgulingar. Visst smittar det en del:).

Själv tog jag bilen till stugan där brorsbarnen redan skottat uppfarten och taket förförra helgen. Jag behövde bara ta bort plogkanten för att kunna backa in.

Solen lyser guld bland tallarna vid tvåtiden.

Stugan ligger så fint inbäddad med frostade rutor då vi aldrig har på någon värme under vintern.

Fast just dessa ruton visade sig vara ganska upptinade,ser jag. De andra hade frostrosor på både in- och utsida minsann. Efter att ha sagt hej till stugan tog jag mig en behaglig promenad i omgivningarna. Mycket lugnt var det; jag såg en skottande stuggranne längre fram mot Piparbölesjön samt hörde spillkråkans skrik i skogen. Dessutom ett nytt liksom kluckande läte som fågelboken berättade var spillkråkans vårläte. Även där spirande vårkänslor:).

Småfågelkvitter hördes också bland tallarna, en del kände jag igen, en del var för mig nya läten men ingen fanns att fråga. I morgon ska jag och en väninna besöka Grubbebiblioteket och lyssna på ornitologen Christer Olsson samt se hans fågelbilder. Då får vi förhoppningsvis lära oss lite mer om de små flygande vännerna.

När eftermiddagsmörkret började sänka sig över stugområdet tog jag min lilla Skoda Felicia på något den fått vänta på länge. Gissa var vi nu är?

Vad är väl bättre än att passa på att tvätta bilen när det äntligen är plusgrader ute. OKQ8 har visst installerat en ny automattvätt för jag upplevde både strålar och borstar kraftigare. Min lillbil gungade lätt under behandlingen.

Men så skönt att äntligen få bilen ren, tror det var antingen april eller juli den sist blev tvättad. Jo, i april innan besiktningen en ordentlig tvätt som Bilvårdsspecialisten bjöd på då jag i november tagit en lackförsegling men i juli bara en avspolning med sjövatten på stugan meddelst slang.

Så var det gjort och nu är det minusgrader igen. Vinterordningen återställd! Solen lyser så vackert och jag ska ut och skotta min lilla uppfart.