Barbro S

Ut med julen!
Denna vecka går så fort. Jag fattar inte var tiden tar vägen för jag hade ju inget speciellt bokat, tyckte jag, men det rör på sig ändå. I mellantid packar jag bort julsakerna som blivit än fler detta år. Jag tror att jag började julpynta ordentligt först när jag flyttade hit på Ersboda för 4,5 år sen. Före det hade jag mer begränsat med julsaker och bara något enstaka fönster med julgardiner. Nu har jag fler juliga gardiner än jag har fönster, hur har det gått till??

Middagen för matlaget i söndags gick bra. Det såg ut som att de uppskattade både trattkantarellsoppan och efterrättspajen med lingon och kolasås. Men nog är det mycket jobb alltid!
Min diskbänk såg ut så här ännu dagen efter.

Bilden åskådliggör väl bra att nu både diskas och städas julen ut. Sakta blir det allt mindre rött i mina rum och en spirande vårlängtan börjar göra sig påmind. Nu törs jag tänka på att det blir en vår även i år. Före jul kändes det alldeles för tungt att hoppas, men nu vågar jag tro...:)!

Tisdagen var underbart solig med bara enstaka minusgrader. Så vackert ute när jag utan kamera promenerade till Ohlssons Tyger på Mariedal och inhandlade våriga panelgardiner som snart ska pryda köket. Visserligen har jag redan satt upp dem ostrukna och ofållade för att se hur de tar sig ut, men så ska de förhoppningsvis inte förbli någon längre tid.

Ikväll har jag haft besök av K, min vän sen länge med sin dotter A som jag känt sen hon var en liten Tjolahalia (K:s uttryck) i blöjor men som växer oroande fort. I mars blir hon tolv år. När Desirée var liten kattunge trivdes hon i A:s knä. De gillar varandra än, som synes.

Tusse kom också och visade sig när räkor bjöds, men annars är han lite misstänksam när jag får gäster. Han föredrar att gömma sig helt eller spana i sin nya kartong nere i klädkammaren.

I morgon ska jag bjuda en annan väninna på lunchglöggfika för att riktigt tömma allt som har med jul att göra.

Mer än så händer faktiskt inte. Svårt fylla min lilla spalt men till helgen hoppas jag få lite bra bilder från ett av stadens anrika kaféer som vi ska besöka. Tills dess, ha en skön fortsatt vecka.