Barbro S

Stugditten

Nästa inlägg kanske blir stugdatten:) när inspirationen till rubriker tryter och ingen röd tråd finns bland bilder och text.

Idag for jag tidigt till mitt åkerbärsställe sen ca 25 år tillbaka och fastän det växt upp sly som täcker mer och mer av åkerbärsriset så blev jag inte besviken i år heller. Det blev drygt 7 dl, inte mycket men för mig räcker det med dessa exklusiva härligt välsmakande bär. Jag får hoppas att jag kan fylla frysen med andra, mer vanliga, bär istället.

Inte så många mygg men däremot hästbroms fanns runt omkring mig där jag plockade och ett och annat bett fick jag på handen, men så smällde jag ihjäl några också så det kanske går jämt upp.

I köksfönstret fann jag en vacker fluga igår, vet inte dess namn. Någon som kan?

Grönblåskimrande med rödorange bak, läckert! Då, när jag tog kortet, hade jag inte putsat fönstret men sent igår kväll fick jag ett ryck och nu är i alla fall tre fönster rena:).

Vackert är det ute när man öppnar dörren för katt som nu lärt sig banka på dörren, hur hon nu lyckades med det. Jag blev riktigt förvånad, tänkte  -Vem kommer så tidigt (före sex), men så var det bara lilla Desirée:).

Det ångar om sjön när temperaturen i luften är lägre än vattnet men någon timme till så har solen hunnit ifatt.

Den röda näckrosen får jag aldrig nog av så här kommer en bild till på en av dess blommor, denna ovanligt blekrosa. Undrar vad som gör virvlarna på vattnet?

I tisdags hade jag en vän på besök och vi blev då vittne till hur gäddan som lyckats fånga en silverskimrande mört långsamt svalde den hel. Det såg riktigt tungt ut och den stod på grunt vatten precis bredvid bryggan. Nästan så vi kunnat fånga den men det vill jag ju inte. Roligt med lite dramatik så nära i verkligheten till skillnad från alla mordhistorier som i sommartid sänds i nästan alla TV-kanaler. Finns det inget annat???

När jag kom hem lyste min ovanligt färgade Verbena så fint mot husväggen.

Nu har jag vattnat med nässelvatten som luktar skunk men som lär ska vara jättebra näring för växterna och gjort det mesta av mina hemmaärenden.

I morgon har jag nämligen bjudit mina New Friends-vänner till stugan. Jag har nu fixat sånger och lite klurigheter till gänget om inte solen gör att det räcker med att bara vara ute. Spel finns förstås, kubb och krocket m.m. men tomten är ojämn så det blir en liten utmaning.

Veckans väderprognoser har sett illavarslande ut men just idag lovar yr.no +26° och sol inför morgondagen. Hoppas att det stämmer för då kan det bli en härlig dag i gemenskap vid lilla Kullasjön. Den badar jag i varje dag flera gånger. Nu är det mycket behagligt i vattnet för hela sjön är uppvärmd, inte bara ytvattnet.

Till er andra önskar jag en trevlig helg. Kom gärna och hälsa på en annan dag om du/ni har vägarna förbi.