Barbro S

Stugmorgon
Det finns mycket att blogga om nu, bl.a. en härlig NF-utflykt till Klabböle Energicentrum i söndags men som vanligt är jag bara hemma en kort stund för att vattna m.m. Det börjar visst bli lite tjatigt om mina hemmasnabbvisiter. Men till helgen får jag kanske en längre tid här om min bror kommer som han har sagt och då finns det säkert tid att blogga mera.

Nu lite bilder från stuglivet en rätt så vanlig julimorgon. Katterna vill ut tidigt och då får jag chans att se hur vackert det är innan solen gått upp helt.

Klockan är kvart i tre och dagen blev inte så solig, mest bara slöjmoln som dolde solens varmaste strålar. Men idag (och igår) är himlen molnfri.

En stunds sömn och några timmar senare inbjuder sjön verkligen till ett morgondopp.

Nu har klockan hunnit bli närmare åtta. Efter att ha gett katterna sin dagliga dos tonfiskspecial och ätit egen frukost, fil el yoghurt med bär och flingor, är det dags att ge fiskarna lite mat.

Mörten äter ivrigt vad jag än slänger i (utom grönt, det hamnar på komposten) men där finns en som vill ha en munsbit av dem också.

Visst ser ni gäddan som lurar bland näckrosorna. Ibland ligger den också under bryggan och plötsligt skjuter den fram från helt stillastående och skapar oro i mörtleden.

Den rosa näckrosen slog ut igår och här kommer en ovanvattenbild av den.

Så nu har vi både gula, vita och rödrosa näckrosor i vår lilla sjö.

Hoppas ni har det lika gott som jag. Nu ska jag iväg och ta ett försenat morgondopp men vi hörs kanske mer till helgen:).