Barbro S

Exotiskt besök
Förra veckan hörde jag talas om att den fanns i närheten men hade ingen aning om var, men så idag fick jag ett telefonsamtal av en väninna som känner till mitt fågelintresse. Hon hade sett en ovanlig, färggrann fågel i en damm på Haga, inte långt härifrån. Ivrig blev jag och kastade mig på cykeln fast jag egentligen var på väg att ta en dusch efter dagens svettiga orienteringsrunda på Umåker.

Jo, den var kvar bland gräsänderna och gömde sig lite bland vasstrån vid dammkanten.

Den blev lite blyg när den märkte mitt intresse men jag fick i alla fall några hyfsat bra bilder. Jag var försiktig för jag vill ju inte stressa eller skrämma bort den fina fågeln. Enligt vad jag har hört berättas kommer den egentligen mycket långt bortifrån men de vi ibland ser här har troligtvis rymt från någon djurpark lite närmare.

Så härligt färggrann den är men alldeles ensam frånsett sina avlägsna släktingar gräsänderna som ni ser i bakgrunden.

Hoppas ni har haft en fin Nationaldag. Det har jag som ni förstår. Sommarvärmen är på ingång och i skogen började myggen komma nära men jag fick bara två bett fast vi var ute ca fyra timmar.

Mitt/ vårt körsbärsträd blommar nu för fullt fast det är så glest mellan grenarna. Alldeles nytagen bild:).

En svensk flagga har jag också satt ut dagen till ära. Nu ska jag nog titta lite på Nationaldagsfirandet på TV för att komma ännu mera i stämning.
#1 - Pysselfarmor

Kanske vet du namnet...eller inte...mandarinand. Och den har nog inte rymt någonstans ifrån....



http://sv.wikipedia.org/wiki/Mandarinand