Barbro S

Fototriss - På G

Just detta uttryck använde jag i mitt förrförra blogginlägg och det gällde då mig och resor, men nu är det Fototriss som vill att vi ska hitta tre bilder med temat På G.

Idag skiner solen från en vackert klarblå himmel och värmer temperaturen till snötinande med takdropp, vilket den inte lyckats med tidigare i veckan. Så det är detta som nu är på G, det jag verkligen har längtat efter denna alltför låånga vinter. Helt naturligt är bilderna inte från i år då vi inte är där än.

På G är snösmältningen så isen river och den öppna älven välkomnar massor av svanar, änder och gäss. Några finns där men de syns inte på bild.

Om en månad ungefär, kanske tidigare om vädret tillåter. Idag gläder jag mig åt lite öppen grusig asfalt på snötäckt gång/cykelbana och torrt, gråbrunt gräs vid solig hörna. Men snart:).

På G är också mitt ganska nyvunna intresse, fågelskådning, och här är min väninna som arbetar på Waldorfskolan, med en tubkikare vi fått låna, vid Degernässlätten som fylls av tusentals flyttfåglar i april.

I år har jag köpt mig en tubkikare, ännu inte använd, men vi är på G:).

Det bästa som är på G dröjer ytterligare en månad häruppe, ända till i mitten/slutet på maj men det är värt att vänta på. Försommaren när löven precis slagit ut och är skirt ljusgröna. Här på Rådhusesplanaden i centrala Umeå.

Samiska veckan har varit nyligen och där har vi fått lära oss att de har åtta årstider, vilket Umeå kommer att ta fasta på när staden ska vara Kulturhuvudstad 2014. De skulle kallat årstiden på bilden ovan för vårsommar, men jag är mer van med ordet försommar.

Fler bidrag på temat hittar ni här. Jag gissar att fler kommer att visa bilder på kommande vår och sommar men vi har alla olika vinklingar och därför är det så roligt att surfa runt bland alla de andra fototrissarnas bidrag.

#1 - Barnens Hjältar

Intressant att de har åtta årstider, får googla och kolla upp dem :-)

Här är all snö borta nu :-)

#2 - ScandinAsian Taste

fina bilder!

#3 - Nett

Härligt att se, jag hade en lärare för många år sedan som var heltokig i fågelskådning och han brukade ta med oss ut till skogen och han var superduktig med att höra fåglarna och säga vad sorts fåglar det var. Helt otroligt tyckte jag då. Ha en fin Söndag!

#4 - Jan Helleberg

Härliga bilder. :)

#5 - cat

Fågelskådning låter som en intressant nu hobby. Vad olika det är med vårens framskridande i vårt avlånga land.

#6 - Beppan

Fin triss som andas vår!!!

Det där med fågelskådning är spännande... Jag ska försöka pallra mig upp en tidig morgon framåt maj då flyttfåglarna börjar återvända till min del av landet.

Åtta årstider var en ny variant för mig. Har alltid hållit på att vi i norr har fem: Förutom de vanlöiga fyra har vi vårvintern som infaller nu - den bästa delen av vintern!

#7 - Mia

Snön är på G bort - härligt. Nu vill jag ha vår!! ler

#8 - skogstrollet

Javisst, våren är den härligaste årstiden.

Ännu har vi bara en kylig förvår, men den riktiga är helt "på G".



Jättefina trissbilder även om den sista gör mig sjuk av längtan.

#9 - Jah Hollis

Tänk vilken skillnad det är på olika delar av landet. Så där som på nedersta bilden ser det ut i Malmö nu. Nej, jag skojar. :-)

Men snön är i alla fall borta.

#10 - Liw- mamma till Mait och mini i magen

Har fåglarna anlänt till degernäs? Eller är det från förra året?

Och nog måste det vara våren som är på G även här i Umeå..