Barbro S

Färgstarkt
Igår måndag bjöds på en härligt solig och fin dag helt oväntat då de lovat regn från mitt på dagen. Då njuter man ju lite extra. Jag simmade långt två gånger fast vattentempen bara är +19-20° och solade mig less på födelsedagspresenten från ifjol (solstol). Vännen dök upp och solade med mig men i vattnet gjorde han mig inte sällskap:). Jag plockade ca en liter fina blåbär på tomten och mer finns kvar, skrapade lite färg på fönsterbågarna men vågade inte måla då kvällen blev svalare och lite fuktig. Det var nog tur för idag vräker regnet ner igen.
 
Då åker jag hem för att tvätta m.m. Så här vackert lyste solen genom Zebrabladen i mitt köksfönster sist jag var hemma.
När en dag är fin väcks genast hoppet om att det ska fortsätta vara bra men så blev det inte, suck! Denna sommar är sådan, enstaka bra dagar men inte går det att planera för fortsatt uppehåll och värme. Jag vill måla kattrappan här på Ersboda innan katterna kommer hem från stugan för det går ju inte att få dem att undvika gå på den med skyltar "Nymålat":). Då behövs åtminstone två torra dagar, tror jag.
 
Jag håller tummarna för fredag då jag har sovit hemma eftersom brodern ska komma torsdag kväll till stugan. Då ska det ske. Penslar, färg och penselskaftsförlängare är införskaffade.
 
I rubriken utlovade jag lite färgstarkt och då menade jag natthimlarna vid Kullasjön. Inatt vid fyratiden såg det ut så här ungefär. Färgerna blir aldrig helt rätt men nästan.
Mörkret tar sakta över nätterna nu men än räcker ljuset till för att jag ska trivas därute. I juli såg det ut så här en natt kl 3 för ca två veckor sen.
Vackert det också, eller hur? Det är svårt att ta in att sommaren är på utgående och att jag snart måste flytta hem. Måste och måste, det är ju mitt eget val, men när grannarna försvinner (det gör de ganska snart, vad jag vet) och kvällarna blir mörkare blir det för kusligt att vara där ensam med katterna. Så kändes det i alla fall ifjol, får se om jag klarar det bättre i år. Inom synhåll finns faktiskt två åretomboende så helt isolerad är jag inte.
 
Hade dagarna bara innehållit morgnar så skulle jag kunna stanna där ända in i mitten av september men så är inte verkligheten. Jag blir nog lite vemodig bara för att det regnar så in i vassen. När solen lyser igen går det bättre att leva i nuet utan att oroa sig för höstens ankomst, en årstid som faktiskt kan vara jättefin, men men...nu är jag där igen:).
 
Dags att avsluta detta inlägg. Nu tror jag att jag kanske ska städa lite, hmm, eller bara hänga upp tvätten och göra lite kontorsarbete. Vi får se!