Barbro S

Golfrunda
Igår när molnen låg blåtunga över Kulla åkte jag och vännen till Holmsund där solen sken bland enbart vita molntussar. Vi skulle gå en niohålsrunda på gul bana. Den börjar med ett tufft hål, långt och med en rejäl uppförsbacke till green. Här värmer jag upp:).
Min nya fina driver väntar på mig. Eftersom jag är en dam slår jag från röd tee. Tee är alltså utslagsplatsen. Som nybörjare skulle man för att få grönt kort klara en runda på högst 54 slag från 150 m-markeringen. Det har jag klarat och har nu handicap 54 vilket är det högsta om jag förstått det rätt. Nu ska man klara samma sak från röd tee vilket är minst det dubbla avståndet och det har jag inte lyckats med än. Sen är det väl meningen att man ska nå handicap 36 så småningom vilket är kravet för att få spela på andra banor än hemmabanan. Nåja, nåja, min ambitionsnivå är då alls inte hög. Jag är glad för det lilla, dvs små framsteg och att det inte går bakåt hela tiden som det faktiskt ibland har gjort.
 
Fin bag har jag fått och lillvagnen fann jag på Returmarknaden för endast 50 kronor.
Vännens till höger och vi ser ut över korthålsbanan som passar bra för mig att träna på. Den är ganska dåligt skött med högt gräs och annat mindre bra men där är ingen stress för oftast har man banan för sig själv.
 
En sista blick bakåt på klubbhuset för Umeå GK innan vi slår ut och börjar vår golfvandring på de nio banorna som väntar.
På de andra rundorna, röd och blå pågår en tävling med olika lag. Jag gissar det för jag såg herrar i svarta tröjor, illgröna tröjor och som ni snart ska få se även röda tröjor. Mysigt var att det kom en liten ponny dragandes en vagn fylld med kylande drycker till de tävlande. Den kördes av unga tjejer.
 
Nu har vi kommit till ett kort hål. Därför väljer vännen, tillika min golftränare och coach, att låta bli drivern och istället ta en vanlig järnklubba så att han inte slår för långt.
Det problemet har aldrig jag av någon anledning, alltså att jag slår för långt!
 
Här gör jag en provsving.
Därför ligger bollen kvar. :):), det är faktiskt sant.
 
Här kommer den rätta svingen, lite suddig bild, tyvärr, men visst ser ni vart bollen är på väg?
Jajamän, rakt ner i dammen. Plask! Nej, först studsade den på stenarna i mitten för att sen försvinna ner i djupet.  Då var det bara att hämta en ny boll. 
Man ska alltid ha en extra boll på sig, har vännen sagt många gånger, men tror ni jag hade det? Motion får man i alla fall. Precis som idag när jag har målat kattrappan hemma med grundfärg och sprungit ut och in, uppför och nedför trapporna (inte katternas:)) massor av gånger.
 
Banan är så fin med varierande och vacker natur. I dammarna bor svarthakedopping och knipor som har fått ungar. Strandskator med illröda näbbar flyger över fairway och berikar golfupplevelsen för fågelintresserade mig.
Här ser ni röda laget. Det är inte en boll som gör ringarna på vattnet utan en fågel som just dykt ner.
 
Titta, ropar vännen, och pekar uppåt skyn precis när en mäktig örn (gissar på havsörn fast jag bara såg silhuetten) glider omkring däruppe. Fort fram med kameran men inget såg jag genom rutan. Det blev tre bilder på blå himmel, inte fastnade örnen:(.
 
Däremot hann jag fånga en trana på bild igår morse. Precis när jag hämtade tidningen halv åtta kom de högljutt trumpetande lågt flygande just över tallarna, tre stycken vackra tranor. En av dem vände, kanske jag skrämde dem, och de andra valde att följa efter. När den sista passerade vår tomt hade jag fått fram kameran.
Senare på dagen kom ett helt sträck, kanske 12-15 st passerandes mot sydligare nejder. Lite vemodigt. Far inte än, ville jag ropa, för de har ju lovat fint väder en vecka till. Det var bara onsdag och torsdag natt som var så erbarmligt kyliga. Inatt ner till +5° här på Ersboda.
 
Jag lyckades göra en riktigt fin putt på ett hål, ett slag som jag kommer minnas länge och på sista hålet ner mot uteserveringen klarade jag mig så bra att jag fick tre poäng, men det räckte inte. Jag var så nöjd med vår runda men vännen sa lite allvarligt åt mig att jag nog borde åka ut till rangen mer och träna på olika slag. Ja, han har nog alldeles rätt i det, men jag är lite lat. Det är inte så roligt att bara stå där och slå och slå. 
 
Det är mycket roligare att simma i sjön. Kanske badtempen stiger nu när solen vågar komma fram.
 
Ha en trevlig helg!