Barbro S

Fototriss - Ögonblick
Årets sista fototriss ger oss utmaningen att söka bilder på temat "Ögonblick". Inte så lätt, tänker jag, och funderar en stund. Tänk om jag hade haft med kameran på dagens promenad då ett träd fullkomligen dignade av småfåglar (gråsiskor, tror jag det var) nästan helt orädda för mig och andra passerande. Ja, jag stod stilla en längre stund för att kunna se vilken art det var. Det hade varit ett speciellt ögonblick att få föreviga. 
 
Istället blir det några ögonblicksbilder från gårdagens promenad från 5:ans busshållsplats på Östra Kyrkogatan upp till Sävargården på Gammlia där vi skulle äta julbord. Jag tog den upptrampade gångvägen genom Hagaparken och stannade till ett ögonblick och beundrade trädet som i sin fint belysta snöskrud fångade min uppmärksamhet.
Vidare gick jag genom små villagator, förbi sportanläggningarna och tog en brant stig upp genom skogen, kanske var det en pulkabacke. Ja, några hade gått där tidigare. När jag kom upp vid muséet lyste Helena Elisabeth-kyrkans port så varm och mysig att jag måste stanna ett ögonblick och ta ett kort:).
Tror det är en dröm för många att få gifta sig i denna fina lilla kyrka. Min kompis gjorde det för snart 40 år sen.
 
Sen kom jag då äntligen fram till anrika Sävargården som med glitterträd och ljusa fönster välkomnade mig och andra julbordsätare. Också det ett ögonblick att föreviga den 21 december 2012 då jorden fortfarande finns kvar trots förebud om annat:).
Mer om julbordet i nästa blogginlägg. 
 
Fler bidrag på årets sista tema hittar ni hos Fototriss.
#1 - Hanna

Oj så fint och snöigt landskap. Trädet är ju bara jättevackert med sina snöfyllda grenar :0) Önskar dig en riktigt god jul!

#2 - Anneli - A'la Foto

MYcket vackra bilder...den första är helt fantastisk...ser ut som en målning...trädgrenarna är som små snöiga vägar som leder bortåt....

Ha en skön dan före doppare!!

#3 - Anitas Blogg - Malta

Åhh.. vilket fantastiskt foto du fick på trädet !! En helt underbar bild. Och den lilla kyrkan som är en dröm för många och ett minne för dig kan jag tro då din vän gift sig där. Trevligt att få följa dig på din promenad i vinterlandet. Ditt slutliga mål ser väldigt inbjudande ut. ...och jorden den finns ännu kvar 23 december 2012 ;-) Önskar dig en riktigt God Jul och skön långhelg.

#4 - Matfarbron

Vilka fina kvällsbilder! God Jul

#5 - Misswhatsit

Vackra och stämmningsfulla bilder! Alla är fina men ettan blir min favorit.
God jul och Gott Nytt År!

#6 - Maria

Vackra och fina kvällsbilder!
GOD JUL!

#7 - Agneta

Fina vinter-ögonblick:-)
God Jul!

#8 - Sabina

Fina bilder :) Charmigt träd

#9 - Tantkalle

Så vackra ögonblick av ljus i vintermörkret!God Jul!

#10 - Tomtan

VAcker triss. God Jul

#11 - Jah Hollis

Snygga trissbilder med spännande ljus i alla tre. Ha en God jul!

#12 - Annie

Åh, det där trädet var ju bara för underbart!