Barbro S

Vinterfåglar och katt
Ja, denna vecka blev det inte mycket bloggat. Jag har kanske inte mått så bra eller så har tiden rusat iväg eller så har jag kanske bara inte haft lust att skriva, kanske:).
 
Jag vill ta bra fågelbilder och med min nya kamera har jag 21 x zoom men inte verkar det hjälpa. Jag kom ganska nära den lilla blåmesen men skärpan lyckades jag inte med.
Jag stod faktiskt inomhus men fönstren ska vara rena för det var inte så längesen "Rut" putsade dem. Det är min granne under som matar de små, själv har jag ju ingen uteplats på baksidan.
 
Vissa dagar väller det in horder med fåglar som letar mat, mest sidensvansar och som på bilden, björktrastar men även lite mer ovanliga sorter. En dag såg jag i kikaren tallbitar så vackert klarfärgade, hanen röd och honan gulgrön. En sibirisk nötkråka har också svischat förbi.
Härligt uppburrad i kylan väntar den på att kalasa lite till på rönnbären.
 
Så Tusse har lite att titta på där han sitter vid adventsljusen.
Lite vemodig och stilla men i veckan när det varit hyfsat varmt har han hängt med mig ut och då rusat i 190 på gång/cykelbanan så bakbenen knappt hinner med. Då gläds matte, dvs jag.
 
Inomhus blir det också lite bus emellanåt, som här.
Det är nog allt jag vill skriva idag. Jag har just sett Luciafirandet på TV och njutit av alla vackra sånger. En fin tradition!
 
Ha en trevlig helg. Vår planerade jultallrik blev tyvärr inställd så nu får jag hitta på något annat i helgen.
#1 - Margareta Johansson

Saknar att inte kunna mata fåglarna utanför fönstret, det var så spännande att sitta och titta på olika fåglar, det var när vi bodde i Åsele som vi bl.a. fick se nötväcka.
Härligt med katt eller hur!