Barbro S

Bad i Kulla
Det blev ett snabbesök hemma idag också efter att jag gått en runda med vännen på korthålsbanan, lyckats lära mig chippa med pitchern (osäker på stavningen) och sen avnjutit en god middag på Rest. Invitos uteservering med varma infralampor nära.
 
Här kommer några av badbilderna jag utlovade. Mina härliga syskonbarnbarn på var sin luftmadrass som vi för säkerhets skull förankrade med snöre i bryggan. 
Visserligen har L lärt sig simma men vår lilla Kullasjö är mycket djup så en viss försiktighet är nog på sin plats. Själv lärde jag mig simma i den större Piparbölesjön (de två sjöarna är förbundna med varandra med en smal passage) med hjälp av mina storebröder. Jag minns att jag inte alls gillade att de höll fast mig runt magen och sa åt mig att göra simrörelserna. Först efter att jag gått simskola på Nydala med riktiga flythjälpmedel kände jag mig tryggare med simningen.
 
Men bada har jag alltid älska; simma, flyta, leka, plaska precis som barnen ovan tills man blev blå om läppar och knän. Då är det skönt med värmande badrockar och -lakan:).
Jag som fotograferar står i vatten till brösthöjd ungefär. Det blir ett bra perspektiv från vattennivån, märker jag. Båten, t.ex. är väl ganska fin med sina speglingar?
Jag har faktiskt inte hunnit ro något alls i år, bara tömt båten på regnvatten då och då.
 
Den röda näckrosen kom sent omsider, alltid lika vacker och efterlängtad.
Lite trolskt magisk i vår mörkgröna sjö. Den vissnar på bara några dagar men nu har redan två nya knoppar visat sig vilket inger hopp om mer rosa skönhet vid bryggan.
 
Igår var en riktig bärplockardag. Förutom åkerbären jag redan berättat om så hälsade jag på hos en väninna på Grubbe där jag bjöds på jättegod kolatårta med jordgubbsfyllning. Hon fick trattkantareller (torkade) av mig och jag fick jordgubbar tillbaka. Mmm! Sen på kvällen for jag och L ut i en skog i närheten som innehöll en liten myr och där fanns bra med hjorton, i alla fall för mina behov. Hon blev också nöjd. Jag tror också myggen fick sina behov tillfredsställda :(.
Kvällen avslutades på bryggan med goda gravlaxmackor och rött te medan solen gick ned bakom tallarna.
 
I morgon är det dags för en helt annan typ av utflykt, nämligen till Konst i Kvarn i Vindeln. Det var många år sen jag var där sist. 1999 hade jag till och med några tavlor med men då var jag också helt nyopererad så det var ingen vidare totalupplevelse. Men morgondagens besök ser jag verkligen fram emot tillsammans med mina vänner i UMeGänget.