Barbro S

Bölesholmarna
Ett fint utflyktsmål jag inte besökt på flera år är Bölesholmarna bara några kilometer utanför centrum av Umeå. Än så länge finns bara broar från Tegssidan även om många önskar en gång- och cykelbro från Lundåkern på andra sidan älven. Vi var några från UMeGänget som hade cykeltur med grillning på programmet och vi samlades på kajen som vanligt. Kall motvind men varm sol gjorde färden behaglig. Den grillplats vi tänkt oss var välbesökt och inget utrymme fanns för oss. Dessutom blåste det rejält på den udden. Vi sökte oss istället närmare badplatsen och kom så här nära.
Alla blev väl inte glada över grillröken som ibland vällde in bland de solbadande men ingen skällde ut oss. Vi fick bara besök av fyraårige Vincent som intresserade sig för vår eld, ibland lite för nära, tyckte vi försiktiga äldre. Han skulle fylla fem i september och var en väldigt pratsam liten kille med gula uppblåsbara simdynor på armarna.
 
Fin lekplats och ett strandcafé nytt för i år finns också på området.
Vi hade så mycket gott med att vi inte behövde handla där. Förutom det vi var och en tagit med att grilla plus tillbehör bjöds på både vattenmelon, kladdkaka och en liten slatt mousserande vin. I skuggan var det tyvärr inte så varmt, jacka och scarf behövdes, även keps om man hade det med, men de som flöt omkring i uppblåsbara flottar såg ut att ha det mysigt och inte alls frysa.
En skön cykeltur hemåt, ja ganska mycket uppåt är det vilket känns i benen, men med sällskap går det bra. Där väntade min fina rabatt som just nu prunkar i härliga färger, eller hur?
Okej, cerise och orangeröd bredvid varandra kanske inte är någon höjdare men jag gillar färgprakten. Rosen heter Henry, efternamnet har jag glömt, till höger om den anas stjärnflocka och brinnande kärlek. Till vänster en afgansk sockblomma. De stora bollarna som brer ut sig lite för mycket är en slags näva och mellan dem lyser strandnejlikan röd och fin.
 
Nu ska jag se en film på tvåan som börjat för några minuter sen. Ha en fortsatt trevlig helg.