Barbro S

Skeppsvik
I söndags föreslog vännen en utflykt till Skeppsvik där de boende skulle ha gemensam loppis. Alla stugor som var markerade med blå schal eller band hade bord med diverse överblivet att sälja. Den smala och kurviga vägen till Skeppsvik kantades tidigt av parkerade bilar och vi skyndade oss att ta en plats när det dök upp en lucka. Det visade sig att alla varit nervösa för längre fram fanns inga bilar alls, nästan i alla fall och det var jätteskönt att strosa runt som på en mysig gågata i ett fiskeläge/stugområde. 
 
Vännen var mest intresserad av husen och stugorna medan jag spanade in utbudet av loppissaker. Två fynd blev det, en jättesöt kopp med rosor och guld (är svag för sånt) och två små ramar för totalt 25 kronor, innan vi slog läger vid Skeppsviks Herrgård.
Härligt väder, närhet till havet och så lite fåglar på det. Vad mer kan man begära:)?
Ladusvalorna vilar lugnt när storfågeln glider in i bild. Gissar det är en skata men man kan väl fantisera om någon mer spännande art, eller hur?
 
Jo, en sak till behövdes, nämligen lite förtäring. Någon skärgårdsbuffé kände jag/vi inte för så det blev en liten macka med gravlax. Liten och liten!!
Supergod var den, passade perfekt i miljön också. Det är så fint ute vid Skeppsviks Herrgård att dit åker jag gärna igen ganska snart.
Inga kalla havsvindar heller så idyllen var total:). Men på hemvägen blev det trafikkaos. En kvinna försökte få bilisterna att backa men ingen brydde sig. Några hade väntat jättelänge på att få komma fram och tidigare backat upp till en kilometer, vägrade backa mer. Vi skulle hem så vi var lugnare. Snart kom kvinnan tillbaka och då lyssnade alla och lydde. Varför då, tror ni? Jo, hon hade tagit på sig en gul neonlysande väst som det stod polis på:).
 
Även idag, tisdag, har bjudit på finväder. Jag har simmat i sjön och hunnit lasera en vägg på härbret. Katterna mår också fint när de slipper besök av arga hankatter som vill ha sitt revir ifred.
 
När lillkatten trivs rullar hon runt, om och om igen:).
Kul att också mina nylackerade naglar fastnade på bilden:).
 
Och så rullar hon lite till!
Jag vill också bjuda på en bild på de sötaste småttingarna i Kullasjön.
Ha en fortsatt fin vecka.