Barbro S

Stugbetraktelser
I helgen har jag bott hemma, åtminstone halva lördagsnatten, i övrigt har jag rört på mig här och där. Min bror med särbo har istället bott i stugan med mina katter. Det är jättebra att få en tid hemma; strykhögen är nu borta, tvättkorgen är nästan tom, gräset vid mina stenpartier är hyfsat klippt och lite växter i rabatten är putsade, men inte har jag någon större lust att sitta här vid datorn. Jag ska i alla fall göra ett försök och visa lite bilder från veckan som gått på stugan.
Här är vår fina stuga i kvällssol. När jag inte rusar runt och fotograferar sitter jag gärna vid blå bordet och dricker te, löser sudoku eller läser en tidning medan jag viftar bort knotten som varit extra besvärliga en tid. De gillar speciellt mina nackhår men där har jag faktiskt lyckats undvika bett, värre är det på benen. Enstaka myggor finns också men de gör mig inte så mycket.
 
Lupinerna som vissa betraktar som ogräs gillar jag jättemycket och i år är första gången de spridit sig självmant. Annars har jag fått hjälpa till och de har inte blommat så här rikligt. Nu fattas bara vita och  vackert korallfärgade lupiner som jag såg efter Holmsundsvägen, sen har vi nog alla färger:).
 
En annan växt som blommar fint nu är tornedalsrosen.
Synd bara att de inte är remonterande, dvs blommar hela sommaren, utan bara en gång nu i början av den ljuva blomstertid.
 
Lilla randgräset som skulle sprida sig så lätt står snällt kvar där jag planterade dem ifjol.
Det har varit mycket kattdramatik i veckan. En dag när jag kom hem fann jag fem katter på vår tomt, två på altanen, två under och en som sprang iväg så fort den såg mig. En av dem vägrade ge sig av, bara sprang in under stugan när jag kom för nära. Två nätter bodde den där, skrämde mina katter, gav Desirée en reva på nosen med åtföljande blodsdroppe men till slut fick den förtroende för mig och jag kunde kela med och lyfta upp den.
En riktig snygging som jag nu vet heter Lukas. Jag ringde Djuskyddet och bad om hjälp och de lovade fixa ett tillfälligt hem åt den inom en vecka. Men jag ville ju ha bort den från tomten så mina katter slapp vara rädda. Jag bar helt enkelt katten till grannarna (ja,de tilfrågades först) med lite mat och en mysig kattbädd. Det fungerade andra gången, den första kom den direkt tillbaka och satte sig åter under altanen som på bilden.
 
En förbipasserande granne berättade att de nyinflyttade i början av vägen hade tre katter så jag begav mig dit för att höra om katten hörde dit. Nehej, deras katt var det inte men jag fick se två av deras och dem hade jag ju redan sett på vår tomt. Däremot hade de på morgonen fått ett samtal av en boende längst bort på vår väg som saknade en katt hon var kattvakt åt och det visade sig vara Lukas som tur var. Då avbokade jag Djurskyddets insats. Pust!
 
Mera djurliv. Den här bilden är kul, tycker jag. En and som går på vattnet:).
På morgonen så fort jag visar mig kommer de simmande mot bryggan. Undrar varför?
Min systerdotter gillar att bada med dem. Se så lycklig hon ser ut när de simmar i ring runt henne!
Nu har alltså badsäsongen startat och jag har haft lite badsällskap. Först igår morse var det riktigt behagligt att simma ut. På eftermiddagen åkte jag hem till Ersboda med kylvaror, sen iväg till golfklubben för sista kurstillfället då vi fick träna puttning. En kort fikapaus och sen gick jag och kurskompisen en runda på korthålsbanan. Mycket varmt var det men skönt att vara ute. 
 
Kvällen tillbringades på Gärdesvägen, i Berits och Ronnys jättefina trädgård. Vi grillade och umgicks två par medan musiken från Nordic Rock fyllde luften. Härlig musik med välkända låtar från Gasoline, Dan Hylander och Mikael Rickfors som fick mig att återvända till glada 80-talet i minnet då jag o kompisen A alltid diggade just Dan H och Py B innan vi gick ut på Universumdanserna.
 
Världsartisten igår var John Fogerty från Creedence Clearwater Revival. Halv elva tog vi en promenad och ställde oss strax utanför arenan med många andra kvällsvandrande Umeåbor, en del överförfriskade, tyvärr. Men de hämtades snabbt av polisen. Vi övriga njöt av CCR:s alla härliga låtar även om vi inte kunde se artisten mer än som en liten prick under olikfärgade strålkastare. Då återvände jag ännu längre bort, ända till min tonårstid med ljuvliga minnen av Midnight Special, Bad moon rising m.fl. superlåtar från den tiden. Ute var det ljummet i luften, så sent kanske bara +18° fast tidig kväll bjudit på hela +26°. Men vi diggade låtarna så vi höll oss varma:). 
 
Kvällen avslutades med en god läskande drink i trädgården innan cykel och apostlahästar tog oss hem. Ha en skön vecka, kära bloggläsare. Nu är dags för mig att återvända till stuglivet och mina fina katter som jag inte sett sen igår.