Barbro S

Våraning
Visst är det lite varmare än normalt denna tid på året, visst är det ganska säkert att vintern kommer att slå till igen men visst får man ändå njuta av de vårkänslor som kommer. Talgoxen vårkvittrar, skatorna flyger omkring med stora grenar till sina bon och i Hagaparken hittade jag massor av utslagna videkissar:).

Lite närmare så ni riktigt kan känna hur mjuka de är.

Visst blir man glad:)?

Där mötte jag också några gräsänder som jag ville fotografera fast jag egentligen var på jakt efter den sällsynta större turturduvan som synts till i närheten, men den fann jag inte.

Här kommer de i samlad trupp i hopp om att få sig en matbit. Som tur är hade jag med mig några kex som jag egentligen tänkt ha till min fikapaus i ateljen, men änderna behövde dem nog mer.

Ett vackert andpar, speciellt gillar jag hanens glänsande huvud.

Jag fann också en ringmärkt hanne men han valde att vända baken till.

Och så ett par som stilla gled omkring i Djupbäckens vatten som redan är öppet.

Sen vandrade jag vidare förbi blå villan, där turturduvan varit synlig men nu fanns där bara blåmes och pilfink, till min ateljéplats i Riddargatans blå hus. Där fanns två personer av de ca 10 som har del i ateljén så jag fick lite sällskap. Först småprat sen lade sig tystnaden över rummet när vi koncentrerade oss på våra respektive målningar. Jag hann ganska mycket på min olja som snart är klar vilket känns roligt.

Idag har jag besiktat bilen för första gången här på Ersboda men det började inte bra för jag fick en tvåa pga rostigt bromsrör. Jag körde direkt till bilreparatören, Kurres Bil & Rep, och bokade en tid. Han tyckte besiktarna blivit hårda men vad gör man? Det är väl bara att acceptera.

Mera vårkänslor fick jag när jag promenerade till centrum och såg hur lite snö det fanns i skogen. De stora träden avger en hel del värme så därinne tinar det fortare än ute på isiga gångbanor. Jag besökte den nya lilla simhallen med sitt gym och undrade vad det kostade att bara prova på en gång? Kom bara säger flickan bakom disken, det bjuder vi på. Så i morgon blir det lite träning med väninnan :)!

Jag hörde just på lokala nyheterna att i natt passerar ett snöoväder och sen blir det långsamt kallare igen, men på skyltarna angavs ändå plusgrader. Då fortsätter det ju att tina om än långsammare än de senaste dagarna.

Ha en fortsatt skön vecka!