Barbro S

Åter till Gardasjön
Dag 4 på vår resa till norra Italien valde vi att åka på en egen utflykt till Gardasjön. Gårdagens bussstrul var ett minne blott och vi hade upptäckt att hotellet hade egna minibussar som gratis tog oss till Verona. Ååh, om vi vetat det dagen innan!! Tillsammans med Ingrid och Olle från Örebro åkte vi till järnvägsstationen Porta Nuova varifrån vi tog snabbtåget till Peschiera del Garda, en liten stad vid Gardasjöns breda ände.

Vi hade hittat en broschyr där platsen omnämndes som fiskeby och i närheten skulle en fantastisk botanisk trädgård finnas. Då vädret var osäkert och våren ännu var tidig, alltså inte så mycket växtlighet utslaget hoppade vi över besöket och strosade istället ut till hamnen.

Segelbåtar beundrar jag fast jag inte alls är någon seglare. En enda gång i mitt liv har jag seglat eller egentligen bara åkt med på en bekants segelbåt och det var i Turkiet 1992, utanför Marmaris, då det blåste väldigt lite, vilket passade mig utmärkt.

Vatten fanns överallt i staden och här är en liten flod innan vi kom ned till Gardasjön.

Den heter Mincio enligt Wikipedia. Där fann jag denna sötnos med sin häftiga frisyr.

En skäggdopping är det som vänder baksidan till. En annan fågel som dök upp lite överallt är sothönan. Den är riktigt sällsynt här uppe i mina hemtrakter till skillnad från i Gardasjön.

Ni vet väl hur jag fascineras av fåglar vid det här laget och det kommer en art till, lite längre ned:).

Himlen växlade i blå molnfärger mer eller mindre hotfulla men vi klarade oss utan att bli blöta.

Här är väninnorna som reser tillsammans. Min första utlandsresa följde jag också med Sofie, men då var även hennes mamma med, till Las Palmas på Gran Canaria påsken 1970. Ser ni så elegant hon ser ut bredvid mig vars fladdrande  kläder och väska gör att jag ser ut som en slasahas? Jag kan skylla på att det blåste precis som det gör här utanför nu, igår, i förrgår och bara jämt denna vår.

Lite svenska färger lyser upp. Kombinerad trampbåt och rutschkana har jag aldrig sett förut.
Tänk om det varit varmare, då hade man fått bada med svanar. Svansjön:)!

Här kommer en av de uppträdande i närbild.

Visst är hen vacker, knölsvanen? I vissa sammanhang är ju hen riktigt användbart:).

Våra nyfunna vänner blev så fina på detta foto med harmonierande färger.

De var jättetrevliga att åka med och vilken tur att vi mötte dem på lunchrestaurangen dagen innan.

Vindarna var lite svala och benen trötta så vi valde att ta taxi tillbaka till centrum där taxichauffören fick visa oss på en fin fiskerestaurang. Den finaste var stängd men den näst bästa besökte vi på påskdagen då alla italienare var ute och finåt med sina familjer. Jag smakade svarta nudlar med pilgrimsmusslor bl.a. Jättegott men alldeles för få musslor, tyckte jag.

Några få bilder från denna dag återstår, sen ska jag hålla mig i Sverige framöver.
#1 - IngerJessicaMarie

oj va härligt det ser ut!! "säg är det konstigt att man längtar bort nån gång..." =))

Sv: orkideer måste vilja ha mycket lite uppmärksamhet, för det är vad mina får;)