Barbro S

Fototriss - Så här ser det ut där jag är idag
Fototriss vill att vi denna vecka visar hur det ser ut där vi är idag. Jag är glad att jag igår var på utflykt så jag slipper fotografera min närmiljö som redan är väldokumenterad:).

Vi besökte Brånsjön på Fågelskådningens dag där de invigde ett nybyggt utsiktstorn på de restaurerade våtmarkerna. Som tur var kom vi lite sent, efter tio, då många redan hade gått därifrån. Pga högt vattenstånd var det väldigt trångt kring tornet men allt eftersom fick vi mera plats att röra oss på. Där bjöds på läckra äggbakelser, alltså bakverk i form av stora fågelägg. Mmmycket gott!

Så här ser det alltså ut vid Brånsjön, några mil från Umeå.

Nu mera sjö än våtmark som är det vanliga. Det syns inte men fågellivet var rikt, speciellt om man hade en tubkikare att skåda i:).

Här kommer i alla fall en av arterna som inte är så vanlig, nämligen en dvärgmås.

På den lilla udden såg vi senare tre vackra brushanar i olika färger och en av dem burrade upp sig ett tag.

Den första kvarten fick jag se tre nya arter jag inte sett tidigare i år, svarthakedopping, gråhakedopping och så dvärgmåsen ovan som vid första anblicken påminner om skrattmåsen men är mindre m.m. olikheter.

Det blåste, det regnade, det haglade mellan solglimtarna och vi frös, skådade och fikade innan vi gav upp och gick tillbaka till bilen. Då lyckades jag fånga lite fåglar på bild:).

Troligtvis bara vanliga måsar, men ändå liv och rörelse. Brånsjön, ett utflyktsmål jag gärna återkommer till men då ska det vara finare väder.

Fler glimtar av olika platser inom och utom Sverige hittar ni här.
#1 - Annie

Ja, lite solsken skulle göra det hela lite mysigare, men det var ju vackert ändå! :-)

#2 - IngerJessicaMarie

oj, vilka härliga bilder, förstår verkligen om du åker tillbaka dit när solen skiner=))

#3 - Jah Hollis

Mycket att vila ögonen på den dagen. Fågelskådning kan säkert vara kul.