Barbro S

Hösthäck
Ja, det gäller att försöka variera sina rubriker. Inte helt lätt med epitetet höst före olika ämnen. Det har inte hänt så mycket denna regniga vecka. Lite sol har vi haft och då gick jag ut med kameran för att fånga årstidens färger.
Grannarna som bor i det ombyggda dagiset som inte längre behövs (fast nu ökar områdets barninnevånare snabbt) omges av denna vackra häck. Om jag någon gång får en egen tomt vill jag också ha en Aroniahäck.
Den växer snabbt, blir underbart färgstark på hösten och dessutom är bären både ätliga och nyttiga. Min granne (en annan) erbjuder mig varje år att plocka bären på hennes Aroniabuske men vid det laget är jag så less på bärplockning att jag tackar nej. I år tackade jag också nej till de röda krusbären som hon ville ge bort, oplockade. Däremot hade jag turen att få en hel literhink med rensade krusbär från min kusin som var på besök. 
 
Har man som jag plockat bär sen de första åkerbären i slutet av juli, sen lite hjortron, många blåbär, svarta och röda vinbär från egna buskar, hallon i mängder för att sen glida över på de gula kantarellerna så räcker det av någon anledning:). Därför blir det också bara enstaka lingon för då har svampen liksom tagit över och blivit nummer ett att stoppa i sig och kylen. Trattkantarellerna vill jag bara inte tala om. Hittills har jag låtit mina kompisar ta dem vi funnit då jag har så många torkade kvar sen ifjol.
 
Kanske det skulle blivit mer om inte det regnat mest varje dag. Till och med soliga dagar växlar fort över till ruggigt regn så man blir lite översiggiven. Ett ord som bara kom över mig:)). Jag är inte helt säker på om det förmedlar den hopplösa känslan riktigt men det var kul att skriva ordet. Idag är det grått och har nog regnat inatt men nu verkar det vara uppehåll så jag ska snart gå ut med lilla Desirée som vill ha sällskap. Hon står bakom mig, jamar uppfordrande och stressar mig faktiskt lite:).
 
Dessa blad är också fina men jag vet inte vad de heter.
Det blev av att jag tog mig för att köpa en ny bil. Jag har inte hämtat den eller betalt den än men skrivit under köpeavtalet så man kan nog säga att jag har bestämt mig. Min kära Skoda Felizia har tjänat mig gott under drygt tio år (den är 12 år) och jag var väldigt tveksam om jag verkligen behövde en nyare bil så lite som jag kör. Mitt nya golfintresse gjorde att jag ville ha ett större bagageutrymme. Dessutom sa jag till mig själv när jag köpte Felizian att jag skulle byta efter 10 år. Min förra bil, en SAAB 96 ägde jag i hela 25 år (den var 30 år) och det blev ju lite väl länge.
 
Jag var och provkörde bilen i onsdags och tyckte den gick så mjukt och fint. Sen heter den ju GOLF också:), men ändå var jag osäker. Men på torsdagsmorgonen då jag hämtade vännen som lämnat in sin Ford på service trasslade lillbilen min och ville inte starta direkt. Ett tecken!!! Då blev det enklare att ta ett beslut så nu snart kommer jag att färdas i en sandguldbeige WW Golf 1,6 årsmodell 2009.
 
Men först ska vi ut och resa snart:). Jag önskar er alla en fin helg. Vi har lite aktiviteter inplanerade men de blir nog i alla fall delvis inställda vid hällregn som är utlovat.