Barbro S

Lazise
Tillbaka till Italienresan. Efter vår lunch vid Gardasjön tog vi en promenad bland Lazises fina gränder.
Min systerdotter blev lika förälskad i de små orterna runt Gardasjön som jag är sen resan i våras. Här skulle man vilja bo flera dagar och kanske göra någon enstaka utflykt till någon stad i närheten, t.ex. Verona, istället för som nu tvärtom.
 
Jag tänker på min mor som tyckte så mycket om pelargoner. Här pryder de hela husväggen.
Från att ha varit typiska tantblommor är de nu uppskattade av alla åldrar har jag läst. Lite överallt fanns det också glassbarer och det är klart att vi köpte varsin.
Jag valde en ljugrön variant som inte finns i bild, mintchoklad. Absolut jättegod! En liten strut med en kula som inte alls är bara en kula utan en riktigt stor blaffa härlig italiensk gelato:).
 
Lite längre fram fann vi en mysig restaurang att äta middag på om vi nu hade kunnat stanna:).
I bakgrunden delar av ringmuren som omger staden. Även här finns ett slott byggt och ägt av Scaligeri (Scala)-familjen.
 
Vi återvände ner mot vattnet där strandpromenaden såg ut att bölja som vågor...
.. men det är bara "trompe lóeil" som är franska och betyder "lura ögat". Jag blev inte alls sjösjuk att gå på dem utan kände mig helt stabil när jag mötte en av stadens duvor.
 
I vattnet lever många fler fåglar som gärna låter sig matas.
Just den här familjen hade en schäfer med sig och den övre svanen tittade stint på hunden och fräste flera gånger allt den kunde. Riktigt ruggigt men schäfern lät sig inte bekomma och barnen tyckte det var kul. Spännande också, förstås:). Svanar kan vara aggressiva med den här gången gick det bra.
 
Vår egentid utan gruppen började lida mot sitt slut och vi återvände till mötesplatsen som vår guide visat oss. Massor av härliga hamnrestauranger fanns det där också.
Tänk om vi fått stanna, slå oss ned där och ta en cappuccino eller en Aperol eller.... Istället skulle vi gå ombord på båten ni ser därframme och åka rakt över Gardasjön till nästa stopp Sirmione dit vi även var i våras.
 
Gräsänderna valde en annan båt som synes:).
Mamao, mama, mama oh, mama... vad är nu det för låt??
 
Så skönt, nu hann jag med att blogga ikväll då TV-kanalerna inte bjöd på så mycket som lockade mig. Lite Merlin i 24:an och sista kvarten av Emtenäs Mitt i naturen, Uganda med härliga gorillamöten. Jag ska se de första tre kvartarna av det programmet lite senare.