Barbro S

Utflykt till Gardasjön
Som jag nämnt tidigare var jag på en resa med NaturaMed Pharma igen, till Verona och Gardasjön. Denna gång var jag inte bjuden som de brukar göra utan jag fick ett sistaminuten-erbjudande om att få åka två till priset av en samt få utflykten till Milano gratis. Vi fick 5 dagar att bestämma oss på. Jag frågade först särbon, men han tackade nej. Då bjöd jag med mig min kära systerdotter istället. Först var det meningen att vi skulle ha åkt den 18 oktober men den resan blev inställd.
 
Det blev den 11 oktober flygbolaget New Livingston lyfte med ca 180 passagerare till Verona. Väl framme bussades vi till samma hotell som i våras, CTC Verona. Nu fick vi bo på andra våningen och då orkar man ju ta trapporna vilket var för tufft när vi bodde ända högst upp på 8:e våningsplanet.
 
Det finns en nionde våning men där är bara konferenslokaler och när jag och A åkte upp dit för att kolla in utsikten var det mörkt och kusligt med pelare någon skummis kunde gömt sig bakom och speglar som man inte vågade titta i (där kunde ha dykt upp någon otäck skugga, huh).  Fort fram till fönstret, kolla-kolla utsikten, Aaaah, sen ner med hissen igen till ljuset och tryggheten bland folk:).
 
På fredagen valde vi att åka med på turen till Gardasjön. Helmulet var det men sakta luckrades molnen upp och en svag sol visade sig. Mer än 16 - 18° var det inte i luften men solen gör allt bättre. Här åker vi norrut där bergen blir allt brantare och högre när de närmar sig Dolomiterna.
Vackra vyer genom bussens fönster. Bredvid slingrade sig floden Adige som också rinner genom Verona.
 
Det första målet var en juvelerarfabrik i Rovereto, Gioielli Garda, där vi fick en liten guidning innan de släppte in oss i butiken i hopp om att vi skulle handla massor. 
Det gjorde vi inte, i alla fall inte jag och min släkting, men något litet fick vi med oss hem. Här är rummet där allehanda smycken av Muranoglas finns att beskåda.
 
Armband som här på bild men också örhängen, halssmycken och halsband i olika färger och former fyllde montrarna.
Priserna för dessa smycken är överkomliga och jag köpte ett par örhängen för mindre än 300 kr. Det kan man unna sig, tycker jag. 
 
Efter det stoppet vände bussen ner mot Gardasjöns norra spets, där byn Torbole ligger så vackert.
På andra sidan bergsknallen till höger på bild ligger Riva del Garda som nog är den mest kända orten vid sjön. Bussfärden gick längs sjön på slingrande vägar och det var fin utsikt hela tiden.
Vackra Malcesine som vi besökte i våras körde vi bara förbi. Nästan lika fint men inte lika bergigt var orten Lazise längre söderut där vi fick flera timmars stopp och då lyste solen:).
 
Där valde vi en fin uteservering för vår lunchpaus, beställde in en tomat/mozzarellasallad som vi delade och sen tog jag grillad fisk och A pasta med seafood.
Grillade grönsaker till var så fräscht att jag inte saknade potatis till. Sånt måste man beställa separat i Italien men jag klarar mig utan. Vi fick sällskap av tre kvinnor från Stockholm som var ute på samma utflykt men de åkte i en annan buss. En av dem hade en syster som var missionär i Uganda  och där hade hon nyss varit. Så spännande:)!
 
Utsikten mot sjön var skön och avslappnad med strosande människor och palmer. Ljumma vindar fyllde luften så vi tyckte nästan att det luktade salt havsvatten men det kan det ju inte ha varit när det är en insjö, även om den är stor.
Här slutar jag för idag, men det blir många fler bilder från den utflykten och andra så småningom. Jag tycker om att dra ut på upplevelsen vilket kan behövas som uppmuntran denna regniga oktober.
 
Lite solljus försöker kämpa sig fram genom molnen just nu och regnet har tillfälligt upphört. Jag säger tillfälligt då det hela tiden kommer mer fast meteorologerna lovat uppehåll just idag och även andra dagar vilket inte stämt, så jag litar inte riktigt på att det har slutat regna.
 
Jag önskar er alla en fin helg och hoppas att solen får skina var vi än befinner oss för solljuset behövs verkligen i år.