Barbro S

Dopp i havet
Det blev bara ett dopp i havet på vår resa till Gran Canaria då Atlanten sades vara kall och det blåste för mycket flera av dagarna. Men det måste ju testas. Visst var hotellpoolen skön att simma lugnt i men inget går upp mot äkta vågor i havet. Jag hade fått ett tips om att det var lugnast nära pirerna så vi sökte oss dit. Andra badande visade att det var möjligt och inte alls för kallt.
Jag fick gå i själv för vännen ville inte ens känna på vattentemperaturen. Jag måste medge att det var ganska så kallt när jag sakta gick allt längre ut. Men efter några simtag bland vågorna blev det snabbt jätteskönt och där hade jag kunnat ligga hur länge som helst, kändes det som.
Här är jag bland vågorna, den lilla figuren närmast. Det gällde att parera eller följa med i vågorna för att inte bli helt översköljd. Det gick bra ganska länge, men så plötsligt var jag under vågens vatten och kom upp med en rejält salt smak i munnen. Då var det dags att gå upp på land, sätta på sig torra kläder och promenera hem till hotellet. 
 
Vi lämnade dricks till städerskan vissa dagar och då fanns det en liten svan på toaletten :).
Nästan synd att rulla ut den men det gjorde vi förstås ändå. 
 
Mera fåglar men lite mer levande sådana:). I nuet den 24 april har jag varit ute på fågelskådning med väninnan S. Vi besökte först Bergöbron och senare Degernäslimpan som den kallas, skådeplatsen. På det första stället hade vi turen att Umeås meste ornitolog Christer Olsson dök upp med en skolklass. Han såg rovfåglar överallt. Alla hann vi inte få i kikarsiktet men en brun kärrhök, en äldre havsörn och en ormvråk samt sittande tornfalkar lyckades vi få syn på. Det är betydligt fler än vad vi skulle ha klarat av på egen hand.
 
Tyvärr blåste det så hårt att fikastunderna inte blev någon njutning utan avklarades snabbt för att slippa frysa. I Degernäs växte massor av söta tussilago på slänten. Vi upptäckte även en stenfalk. Nej, inte själva den här gången heller utan det var en bredvidskådare som pekade ut den. Men svanarna, änderna, gässen, måsarna, tofsviporna m. har jag inga problem att identifiera. Massor av storspovar flög också förbi, gled graciöst nedåt och landade på åkern. Deras drillande ger mig sådan lyckokänsla och hopp om snar sommartid :).
 
Ha en fin fortsättning på veckan!