Barbro S

Playa del Ingles dag 2
Den andra dagen på vår semestervecka, måndag den 11 februari, hade jag med kameran som jag normalt brukar. Det blåste betydligt mer än dagen innan så vi började med en promenad till ett av flera köpcenter, nämligen Yumbo, som på kvällen lär vara bögarnas paradis, men på dagen märktes inget av det.
Fullt av små affärer och matställen ute och inne, hur mycket som helst att välja bland. Jag letade små presenter till mina kattvakter och lockades också av olika vackra tyger/klädesplagg men fick inte stanna så ofta jag ville då min partner ofta ville vidare. Det går mindre pengar så :). Lite smått handlade jag i alla fall. 
 
En paus för att dricka deras läskande färskpressade apelsinjuice blev det på svenskklingande restaurang.
Gott var det men svårt att få betala och gå vidare då vår servitör ignorerade våra önskningar om notan. Förstår inte vitsen med det, man blir bara irriterad och vill inte gå dit igen. 
 
Jag fotograferar hellre grönt än shoppinginteriörer som ni förstår. Ett vackert träd med orangelysande blommor.
Jag vet inte vad den här växten heter men ljuvliga bougainvillea nedan känner jag igen. I programmet På spåret fick de tävlande en uppgift att stava till den blomman. Det hade jag klarat :) och det gjorde de också.
Till sist en vacker papegojblomma. När jag var till Gran Canaria på sjuttitalet minns jag att alla tanter hade med sig sådana hem. Själv var jag tonåring och intresserad av annat:).
Numera finns de nog att köpa även här hemma, tror jag, även om de inte växer fritt som på de kanariska öarna.
 
Efter shoppingrundan gick vi ner till stranden men där blåste det hejvilt.
Inte läge att bada direkt även om det bara flaggades rött. Svart flagga betyder att det är förbjudet att bada men rött är ju en varning i alla fall. En stund senare när vi satt och åt lunch flög det förbi en massa parashooters (eller vad kallas dessa??)
Hur läckert som helst att se surfarna flyga över vågorna med hjälp av sina luftskärmar. Våghalsigt men spännande att se!
 
Där satt vi i lä bakom plast och glas i lugn och ro med tomatsallad eller hamburgare:).
Med vitlöksbröd till blev jag ordentligt mätt. 
 
På vägen hem till hotellet lite söta kaktusar. Vad sägs om dessa uppnosiga ludentussar?
Ser nästan lite hemstickade ut längre ned, med angoragarn:). Nedanstående kaktushäng är också lite roligt att visa er.
Vid poolen kändes vinden bara behagligt svalkande. Sol och bad innan en liten tupplur alt sport på TV (gissa vem som gör vad!) var en skön eftermiddagssysselsättning.
 
Kvällarna blev ganska fort svala, speciellt när vinden friskade på, men man fick ta på de lager kläder man hade med. Vi tog faktiskt taxi till köpcentret Cita som låg långt bort och besökte där restaurang Pinocchio.
Inne i den lilla och mysiga restaurangen såg det ut så här.
En jättegod middag med deras specialitet Sjötunga a la Pinocchio smakade supergott...
..med små kanariska potatisar till.
 
På köpcentrets utsida lite olika sorters stil, inte helt lätt att begripa sig på.
Lustiga dekorationer utanför, bl.a Michelangelos David som i original står på museum i Florens. Den skulpturen såg jag 2010 men fick då inte fotografera honom.  Killen med strut på huvudet känner jag inte men han kanske är kändis på Kanarieöarna, vem vet?
 
Hem promenerade vi. Det var ganska långt så vi tog en liten paus och gick ned till den berömda dansrestaurangen Playa del Sol en stund, men någon dans blev det inte.
 
Dag tre bär det av till Palmitos park med massor av fåglar och andra djur. Oj, vad bilder jag tog där. Det blir till att sovra lite men jag väntar nog tills nästa vecka med det.
#1 - Anonym

Kanariska potatisar.... mums! Vi besökte köpcentrat Cita på S:t Patricks day. Gissa om där var irländare?!