Barbro S

Milano, lite till
Nu när jag har bokat en resa till är det väl dags att avsluta berättelsen om förra resan som hände sig så långt tillbaka som i oktober. Några timmar är kvar på utflykten till Milano. Vi ville ju shoppa i shoppingstaden nr 1 även om vi undvek de dyra affärerna.
 
Bakom Duomen fanns en affärsgata där bl.a. H & M:s skylt syntes. Dit gick vi naturligtvis inte in men en affär som hetter Berschka fick ett besök. Dunkadunka-musik gillar ju inte jag men min yngre reskompis följde jag ändå med in. Sen handlade jag lika mycket som hon gjorde:) och kom ut med fin blus och liten jumper med smala ärmar. Jag lade märke till att just ärmarna kändes trängre än de brukar på de flesta plagg jag provade. 
 
Tiden rusade iväg och vi hade tänkt ta oss upp på Katedralens tak och beundra både utsikt och statyer där uppe men vi hittade ingen ingång!!
Vi frågade flera människor och blev visade hit och dit så till slut gav vi helt enkelt upp. Istället beundrade vi konsten på Duomens fasad och gick också in en stund i kyrkan.
Kyrkfönster är alltid vackra men de bilderna blev för suddiga, tyvärr. Efter en stund inne i mörkret var det skönt att komma ut i ljuset till folkmyllret på torget utanför.
Kanske då dagens enda solglimt också dök upp. Mycket sol var det inte i Milano den dagen men vi slapp i alla fall mer regn. 
 
Vår guide hade tjatat om tjuren i gallerian, att vi bara måste in och stampa på dess testiklar. Enligt sägen skulle man då få långt liv. Vilka idéer :)!! 
Innan vi hittade igen den stackars tjuren hann vi bli stressade men till slut dök den upp. Här är den på väg att bli stampad på. Vi fegade då det kändes lite pinsamt och gick bara lite försiktigt över bilden så vi får nog ingen större förlängning av livet:).
 
Annars brukar jag passa på. På Cypern (1983) har jag doppat fötterna vid Afrodites klippa och blivit minst 10 år yngre och i Turkiet (1992) badade jag i en pool med Kleopatras nånting i Pamukkale vilket också skulle göra mig yngre, hi hi hi. Ja, barnsligt sinne har jag i alla fall.
 
Sista bilden från Milano får bli denna söta lilla elbil.
Sådana här stolpar kanske snart börjar pryda våra svenska städer också. De kanske redan finns i större städer men i alla fall inte i Umeå.
 
Hem till hotellet, där de som stannat hemma fått njuta av sol hela dagen (avis), och flerrättersmiddag i storgrupp. Tidigt på måndagmorgon åkte vi iväg till flygplatsen för hemresa. Här landar vi snart i höstlikt Stockholm den 15 oktober 2012.
Och nu är det januari 2013. Ute skiner solen på ljusblå himmel med små molntussar. En blåmes har just tagit en munsbit jordnöt från min fågelmatning. Det är -7° och blåser litegrann. Jag ska ta med mig katterna på en promenad om de inte springer och gömmer sig som de emellanåt får för sig att göra när jag klätt på mig alla ytterkläderna.
 
Ha en fortsatt fin vecka var ni än befinner er!