Barbro S

Bärtider redan?
Det skrivs ju i tidningarna om att hjortron och blåbär är så tidiga att man blir stressad. Normalt börjar jag plocka bär kring den 20 juli när jag letar åkerbär som jag tycker smakar så delikat. Igår tog jag med en väninna till ett nytt åkerbärsställe vi fann när vi var ute och orienterade, jag och S, för att recognosera bärläget. Antingen var det plockat eller så var det alldeles för tidigt upptäckte vi snabbt. 
 
Men ge upp ska man ju inte så vi spanade i ett närbeläget dike och där, i ett soligt hörn, fanns de, drottningen bland bär, enligt Verner Vögeli.
Inte mycket, men ca 3 dl blev det i alla fall. Det var faktiskt ganska skönt med en mjukstart och lagom mycket rensande. Dessa ljuvliga bär är inte roliga att rensa men nu är det gjort och två små byttor väntar i frysen på att ätas upp :).
 
Jag hade hoppat på att få lägga in en liten film men det är visst inte så enkelt så jag måste tyvärr vänta med det. Idag vaknade jag till ett ljuvligt väder på stugan men här hemma på Ersboda är det betydligt svalare och jag gissar att vid havet är det ännu kallare. Det är nämligen dit vi ska idag på utflykt då vi i UMeGänget är bjuden till en medlems stuga i Norrbytrakten. Ja, solen skiner i alla fall så nog kan det bli njutbart men jag hade hoppats på värme också. 
 
Ha en skön helg ni också!