Barbro S

Delfinshow
Idag har det behagat singla ned några enstaka halvfuktiga snöflingor över landskapet som gett träden en frostgrå färg. Oj, vad jag saknar solen som ändå lyst den senaste veckan trots iskylan i vindarna. Nu måste vi få lite vårkänning snart för att få fart på livsandarna, känner jag.
 
Då är det skönt att kunna återvända till solsemestern och besöka delfinshowen en gång till. Från bergets högsta punkt där vi såg den fantastiska rovfågeluppvisningen vandrade vi neråt mot delfinerna.
Än återstod lite tid innan showen skulle starta. När vi hade kommit fram var nästan hela läktaren fylld.
 
Väl på plats upptäckte jag att man kunde ha fått klappa de fina djuren, men då ville jag inte lämna min plats och ställa mig i kö där nere. Får glädjas med den här lilla flickan istället:).
De var väl tränade, delfinerna, då de för varje beröring lyfte på stjärten som skulle det se ut att de blev glada, gissar jag. De var minst tre stycken som avlöste varandra.
 
En skön värme var det i solen, inte alls för varmt utan snarare lite för svalt i skuggan, tyckte jag. Visst hade det varit gott att få svalka sig med en härlig dryck eller om det nu är en isglass som så småningom blir en dryck. Popcorn kan jag lätt avstå från.
Så var det då dags för själva showen. Smattrande spanska och engelska blandat med hög popmusik  gjorde showen än mer fartfylld när de vackra delfinerna gjorde sina konster i luft och vatten.
Lätt hoppade de högre för att nå bollarna på lina.
Följt av publikens imponerande ååh-sus.
 
Lite närkontakt blev det när de sökte sig fram mot bassängens kant för att få fisk av tränaren.
Nog vore det härligt att någon gång få simma med delfiner men inte riktigt som tränaren gör här.
Alltså bli styrd av den ena och överhoppad av den andra delfinen. Lite för våghalsigt för mig :)!
 
Jag tog en filmsnutt också men den vill inte fungera riktigt utan hakar upp sig ideligen. Annars hade jag lagt upp den på Youtube, men jag vill inte chansa. Trist med så ny kamera och alltid är det några småfel som retar en.
 
Efter avslutad delfinuppvisning vandrade vi sakta tillbaka. Fjärilshuset lockade till ett stopp men där var ganska få fjärilar, faktiskt. Först såg jag en läcker, ovanlig blomma...
..sen en skönsjungande fågel. Jag gissar på kanariefågel men har förstås ingen aning:).
Så kom då till slut en fjäril, en Macaon som jag faktiskt en varm sommar har sett häruppe i norra Sverige också även om den är mycket ovanlig hos oss. I södra Sverige finns det fler av den arten.
Bara en art till kunde jag fotografera men jag blev fotograferad av flera andra då en fjäril hade godheten att landa på min hatt flera gånger. Kul:)!
Denne ville tyvärr inte breda ut sina vingar för mig även om den satt riktigt stilla på muren.
 
Ett inlägg till från djurparken blir det senare. Sen ska jag också försöka åstadkomma en Fototriss med bilder från byggnader och arkitektur men det blir nog inte idag. Vädret är mycket trist så jag stannar nog hemma tills jag ska iväg på yoga vid femtiden.