Barbro S

Fototriss - Byggnader & Arkitektur
Till slut visade sig solen igår eftermiddag och då tog jag bussen till stan för att fotografera till veckans Fototriss som vill ha bilder på byggnader och arkitektur. Ganska snabbt fann jag motiv på Kungsgatan i centrala Umeå. 
 
Detta hus kallar nog många fortfarande Monarkhuset även om på senare tid flera andra företag huserat däri. Nu är det uppfräschat i nya färger, kanske original, med plats för en mäklarfirma.
Efter tips av vännen som är ganska hemtam i omgivningarna gick jag in på gården och där fann jag bl.a denna fasad av gamla Televerkshuset.
En vacker och spännande byggnad från alla håll. Där har jag varit inomhus för många år sen och letat i telefonkataloger från andra delar av Sverige för att sen låna ett telefonbås och ringa långt, tyckte jag då:).
 
Några kvarter österut på Storgatan står denna fina byggnad med sin alldeles egna speciella arkitektur, Ringstrandska Villan.
Den är klädd med små brädlappar, kallad fjällpanel, som påminner mig om ugglans dräkt i "Fablernas Värld" :). I det huset finns bl.a. Druidlogernas lokaler.
 
Fler bidrag på temat hittar ni hos Fototriss.
#1 - Matfarbron

Oj, oj vilka vackra hus du har fått tag på! Snyggt

#2 - Ingegerd

Vilka vackra hus. Fin triss

#3 - Elisabeth

Vilka fina byggnader du fotograferat =)

#4 - Powered By Porridge

Finns mycket fint och många byggnadsminnen i centrum - lite synd att det bara ska vara tre bilder. Trots att jag bott i Umeå i över 10 år hade jag svårt att komma på var mittenbilden är tagen, tog en stund, men sen är det ju inte riktigt längre telefonkatalogernas tid. Bra trissat

#5 - Jah Hollis

Fina bilder på veckans trisstema. Det jag minns av Umeå från ett besök för mycket, mycket länge sedan är just många fina trähus.

#6 - Aurora

Fina ståtliga byggnader.

#7 - Anna-Lena

Jättefina hus i en fin triss.
Umeå har mer än björkar...

#8 - ElinsPhoto

Åh älskade Umeå :) Numera Öviksbo igen efter 7 år i björkarnasstad.
Tack för kommentaren hos mig!

#9 - Gärdsmygen

Vilka enormt vackra hus! Roligt att de är så välbehållna också!

#10 - Connie Tornevall

Vackert trissat! Underbara byggnader alla tre, men lite extra förtjust blev jag i första bilden. Kram

#11 - Axart

Fina bilder på fin arkitektur alla tre. Tornet en klar favorit.

AX