Barbro S

Sommar redan
Igår fick vi höra på Rapport att nu har vi sommar även här då det i fem dygn varit en medeltemperatur på minst +10°. Det märks verkligen då naturen formligen exploderat i grönt. Jag fotograferade däremot lite andra färger sommarens första dag, den 16 maj.
 
En nyckelpiga hade vänligheten att landa på en av blåsipporna som börjar vissna redan.
Årets första gör en alltid lika glad, den första humlan, fjärilen, sädesärlan m.m. som nu alla kommit sen en liten tid tillbaka.
 
I den andra rabatten börjar ormögat blomma och sprida sig. Blomman är så fin men växten tar över lite väl mycket i rabatten.
Tidiga lökar förgyller också. Dessa små stjärntulpaner tillsammans med pärlhyacint på grannens tomt.
Lite blågult att fira VM-segern med :). Jag som inte alls hänger med i fotboll, men segern har jag inte kunnat undgå att lägga märke till.
 
Jag avslutar dagens korta sommarhälsning med min gladrullande katt.
En slags poledance kanske man kan säga då lyktstolpen lockar till kråmande dans i gräset:). Nu börjar det ta sig med lilla nya grannkatten. Häromdagen möttes de nos mot nos utan att hon fräste som hon gjort tidigare så de kanske kan bli vänner i alla fall.
 
Må så gott och njut nu riktigt av dessa härliga sommardagar! Det ska jag göra. Snart är mina fönster rena och då åker jag till stugan för att fortsätta öppna upp inför kommande flytt.