Barbro S

Novembersjö
En kort sväng till stugan blev det förra fredagen för att stuva undan det sista, klämma in cykeln i förrådet och täcka växterna med lite värmande torrgräs. Jag hämtade också hem hit lite grankvistar att skydda bl.a. rosorna med inför vintern.
Det vita är inte riktig snö utan frost som täcker marken. Jag börjar faktiskt så smått längta efter snö nu för då blir det så mycket ljusare utomhus.
 
Lite fint rostbruna toner på vassgräset.
Näckrosbladen vilar liksom på isen som knappast bär något annat än just dem.
Lite vemodigt att se ut över sjön och de årstidsövergivna stugorna men likt perennerna återkommer vi ju varje vår/sommar :).
Det vita huset längst bort huserar åretomboende och det finns fler åt andra hållet så lite liv är det hela året runt vår lilla sjö.
 
Grånovember är det tufft att hålla uppe humöret, känner jag. Jag vill helst sova hela dagen, men mina kära katter ser till att jag kommer upp normal tid och har man väl stigit upp så finns det alltid något att göra. Men visst känns det jobbigt när mörkret kommer redan före 16 om nu inte solnedgången lyser upp.
Klockan är just  ca16.00 i måndags.  När man dessutom vet att det kommer att bli ännu mörkare mer än en hel månad till innan det vänder så känns det lite tungt. Tur då att man kan se fram emot alla advents- och juleljus som kommer att lysa upp området snart. En del har redan tänt ljusslingor och annat juligt men det tycker jag är fusk. Lite lida ska man för att sen få njuta desto mer, eller?
 
Jag handlar då och då från Fyrklövern. De har varje jul extraerbjudanden för 1:- plus porto som jag brukar passa på att fynda. T.ex. fick jag två sådana här jättefina domherrar för bara totalt 50:-.
Otroligt fint välgjorda i naturlig storlek så dem gläds jag över ibland. Vill jag köpa fler så kostar de betydligt mer, men det är fina erbjudanden om man bara nöjer sig med dessa två.
 
Jag önskar er en fin helg. Här bjuds det på plusgrader så isen på pölarna smälter men då håller sig solen också borta bakom tjocka molntäcken. När den visar sig igen blir det kallare. Lite bakvänt men så är det den här årstiden. Ikväll invigs årets Höstljus i Umeå, minst 10 ljusinstallationer tänds kl 18 i centrum. Då ska jag vara där med UMeGänget är det tänkt.