Barbro S

Brännlandsälv
Jag har inte riktigt hunnit med bloggandet i sommar så nu återvänder jag till den 10 augusti då jag och systerdottern bl.a. besökte Brännlands Wärdshus. När vi kom dit vid tolv för att äta lunch visade det sig att de inte öppnade förrän en timme senare. Då åkte vi till Baggböle Gård, en gårdsbutik inrymd i en gammal ladugård. Vi var de enda besökarna just då och fick visning av butiken. Dagsfärska ägg och en liten burk honung köpte jag med därifrån efter att vi ätit en glass på gården med utsikt över svart hund med noskorg (pga stor aptit inte att den var farlig) och gammal moder som jobbade vid en kvistningsmaskin med rullatorn bredvid :). Senare kom också en hel hög med barn från närliggande gårdar för att köpa GB-glass. Riktigt mysig stund!
 
Blåmolnen såg hotfulla ut men vi valde ändå att äta utomhus när vi återvänt till värdshuset. Enstaka droppar störde men solen värmde gott dessemellanåt. I närheten fanns en brant stig som ledde ner till Umeälven. Dit gick vi efter god lunch då jag åt laxsallad och A åt smörrebröd med olika fyllningar.
Lågvatten var det, som synes. Stornorrfors kraftverk släpper ju på vatten med jämna mellanrum men nu var det visst ett tag sen. Det beror också på var man tittar vilket märks på nästa bild.
 
Här är jag åt andra hållet.
De har jättegrytor där står det på en skylt och jag gissar att det är de stora naturliga hålen i klipporna, inte helt lätta att fotografera.
Ganska brant var det och jag kollade att jag hade bra skogrepp när jag gick nära kanten. Jag höll mig helst en bit därifrån, men vips hade systerdottern klättrat ned.
Försiktig, ropade jag. Jadå, svarade hon, men visst ser man en busig blick i ögonen?
 
Jag tittade upp åt andra sidan älven istället för att slippa ängslas över de osäkra steg hon tog. Molnen är ganska mäktiga när åskväder nalkas.
Efter en stund stod hon där på andra sidan mig, inte älven :).
Jag ljusar inte upp bilden utan motljuset får härska och då ser man hur hennes skor lyser rosa. Lite läckert, tycker jag, mot det gröna i kläderna också.
 
Ute har vi idag en molnig dag då jag funderar på att åka till stugan. Jag vill måla men det är så osäkert om det blir regnskurar. I morgon har de lovat soligare men då har jag yoga på em så det blir inte bra det heller. Får se hur jag gör.
 
Ha en fortsatt skön septembervecka!