Barbro S

Stora Hotelletvisiten, fortsättning
En vecka har gått sen vi besökte Stora Hotellet sist och några (ganska många) bilder återstår. Jag har nu köpt en ny dator som jag än inte har installerat. Jag gruvar lite att lära mig Windows 8.1,  jag som haft W:s XP så länge. Därför vill jag blogga färdigt på gammalt vis innan det är dags att sätta in sladdarna och starta upp det nya.
 
Efter middagen gick vi runt på hotellet och mötte bl.a. den förste källarmästaren, Gotthard Zetterberg himself.
Han hänger i nedre korridoren och ser tillräckligt respektingivande ut. Vi passerade det fina biblioteket där det satt fullt med folk så jag vågade inte fota. Rummet bredvid däremot, det som var så hemligt när vi var på visningen, gick bra att titta in i.
Det ser faktiskt lite hemligt ut, kanske för ett speciellt mystiskt sällskap, eller?
 
Efter det tog vi trapporna upp till de övre våningarna. De vackra kristallerna speglade oss när vi sakta vandrade uppåt.
Visst ser det ut som två spöken där uppe i taket ovanför S? Eller är det kristallreflexer också?
Inte är det väl helt otroligt med lite osaliga andar i ett hus som är så gammalt, ända sen 1895.  
 
Liten vilopaus i plyschig soffa.
Vi gick uppför den speciella tjärdoftande trappan jag berättat om tidigare till våningen med de mindre rummen.
Där fanns prång och smala småtrappor som nedan med räcken gjorda av gamla sänggavlar ser det ut som.
Även en soffa som vi såg hade lustig rygg, både från stol och säng. Efter denna lilla utflykt i hotellets korridorer återvände vi till vårt fina rum med en del roliga inredningsdetaljer, som denna nya gammaldags telefon.
Kul, eller hur?
 
Badrummet var också fint, med dusch bakom så rena glasväggar att det var risk att man gått rakt in i dem.
En förstoringsspegel för rakning och smink är också fiffigt:).
 
Trots jättesköna sängar och behaglig nattemperatur lyckades jag inte sova bra. Jag hade jobbig hjärtklappning i flera timmar innan jag slumrade in på morgonsidan, säkert beroende på att jag druckit kaffe så sent. Jag som normalt inte ens dricker kaffe!! Men några timmars sömn blev det i alla fall:).
Solen sken in så vackert och lyste upp det vita täcket. Från andra hållet sett småspökar det igen vid sängens fotsida.
Visst svävar det något där?
 
Utsikten var fortfarande fin, över Kulturväven som snart (i höst) ska invigas.
På andra sidan korridoren ser man över innetorgets tak.
Dit ner gick vi för att äta frukost, som jag tyvärr inte blev så imponerad av. Vänföreningen som jag är med i, UMeGänget, går ofta ut och äter frukost på de olika hotellen i staden, så jag har lite att jämföra med. De hade bara färskpressad äppeljuice som visserligen är gott, men som min gallkänsliga mage inte tål. När jag frågade efter annan juice hänvisade de till att de bara ville ha lokalproducerat. Det låter ju fint men bredvid stod den enda osten, en Gruyere, inte speciellt lokal. Vi som har så många fina ostar från Norrmejerier!
 
Brödet var gott, men tomaterna kalla. Tomater ska vara rumstempererade när de serveras, att inte det går in hos restaurangfolket. I Italien och Spanien var det ibland lika illa, tyvärr, de som har så goda solmogna tomater. Ja, nu gnäller jag lite. Det tyckte också väninnan som var så nöjd med frukosten. Roligt var det i alla fall att pröva på att bo på hotell i sin egen stad, det höll vi båda med om :).
 
Nu är det nämligen så lyckat att jag även ikväll ska besöka Gotthars Krog och äta middag, med två andra väninnor jag inte träffat på länge. Det ska bli så roligt att ses igen. Men denna gång tar jag bussen hem och sover i min egen säng med mina två kära katter bredvid:).