Barbro S

Gabicce Mare, måndagseftermiddag
Nu vill jag blogga klart om resan och tar mig an de sista bilderna från Italien i oktober. Dagen här hemma har bjudit på blötsnö men det blev i alla fall vitt och sååå mycket ljusare ute. Tyvärr är det plusgrader så risken är stor att det fina vita tinar bort men jag njuter i alla fall idag :).
 
Jag testade min kameras zoomfunktion från hotellrummets balkong, ställde den på räcket som stöd och zoomade in båtar långt därute på Adriatiska havet. Först 21x zoom som jag visste om men höll kvar fingret på funktionen och vips var jag uppe i det dubbla. Jag gissar att de sista 21 är vad som kallas digital zoom men vad det riktigt är vet jag inte. Skärpan är ändå hyfsad, eller hur?
Undrar vad som sker här där två grodmän i olika båtar möts för något slags utbyte? Efter en stund delade de på sig och den ene grodmannen hoppade i och sökte efter något nära skarvklippan.
Visst ser ni honom simmandes under ytan till höger? Jag testade också att zooma in åt landshållet och det jag tror att vi ser bortom hamnen är den närmaste badorten, Cattolica, inte helt okänd för oss skandinaver.
Vilken bra kamera jag har och ändå är det ingen systemvariant. Det var riktigt roligt att leka lite med funktionerna medan vännen höll på med korsordet i sängen:). Ännu var det bara eftermiddag men vi var lite slöa denna dag och det var skönt att ta det lugnt. Jag ville i alla fall kolla stranden då solen sken så gott och gick ned med baddräkt och handduk redo. Det visade sig vara en del svenskar därnere som badade eller hade badat.
 
Jag kastade mig genast ut i det azurblå vattnet. Inte vet jag om det är just azurfärgat men det är ju ett vackert ord :).
Behagligt höstvarmt vatten och jag njöt. Jag bad en okänd kvinna fotografera mig. Hon tog massor av bilder men bara på mig och vattnet. Jag hade ju velat få med lite himmel och omgivning också, men jag kanske uttryckte mig oklart. Just nu minns jag i alla fall hur skönt det var. Klockan var nästan 17 och solen började dala så efter två dopp vandrade jag den branta backen upp till hotellet och duschade av mig. Då var badstranden nästan tom igen.
Var vi åt middag den kvällen har jag faktiskt glömt, men kvar i Gabicce var vi i alla fall. Den sista bussen från Pesaro gick redan kl 19 så det var inte läge att åka dit för att äta på restaurang. 
 
Dagen efter klev vi upp strax efter fyra för att åka iväg till flygplatsen en stund senare. Vi var lovade frukost men där fanns bara kassar med två små frallor m ost och skinka samt ett äpple och tillgång till kaffe. Jag var så glad över yoghurten jag köpt med mig dagen innan. Det blev till att köpa sig en rejäl macka och te senare när vi kommit fram till flygplatsen i Ancona.
 
I tid kom vi iväg med vårt flygplan hem.
Ett sött dekorerat plan från Litauen. Lite slitna säten men helt okej.
 
Morgonpigg som jag var fotograferade jag hemresan.
Så skönt att sväva bland molnen!
 
Alperna är mäktiga.
Visst är det lite sagoaktigt landskap?
 
Lite tydligare bergstoppar kommer på nästa bild.
I tid kom vi också till Arlanda där vi hade några timmar att slå ihjäl, som det heter. Märkligt uttryck!
 
Mina vänner, A o  H som var med på samma resa, hade vi knappt träffat alls dessa dagar då vi bodde på olika orter utan att veta om det i förväg. Det tog vi igen nu då vi åt en gemensam lunch på Alfredos. Min fiskrätt var det godaste jag ätit på hela resan, faktiskt :). Senare då vi gått igenom säkerhetskontrollen unnade vi oss en stund på O'Learys.
A håller på att fylla i en klagoblankett, tror jag, om försenat flyg ner. Jag vet inte om de fick någon kompensation.
Själv är jag så nöjd med resan och att jag äntligen fick unna mig en Irish coffée.
Vännen bredvid är nog nästan lika nöjd men minen visade annat så den kapade jag.
 
Så, nu har jag hunnit ifatt mig i bloggandet och kan koncentrera mig på nuet. Det blir alltid så här när det gäller resor för jag tar så många bilder jag vill visa. Sen händer det inte så mycket under senhösten och förvinter. Ungefär samma saker som varje år och nu när jag bloggat snart fem år finns ju liknande bilder sen tidigare.
 
Jag har tre julklappar kvar att köpa men två av dem vet jag var de ska inhandlas. Den tredje blir knepigare men jag får leta vidare de dagar som återstår innan vi samlas till jul. Julkorten är skrivna och ska snart postas. Jag kör gamla vanliga papperskort och hoppas att jag får många sådana också. De virtuella är inte lika kul då jag vill sätta upp dem på mitt kylskåp och titta på dem då och då under helgerna.
 
Jag önskar er alla en trevlig helg!