Barbro S

Hälsning från stugan
Inatt har jag sovit hemma då brodern med sällskap kom till stugan. Nu sitter jag här och väntar på det utlovade regnet som inte alls ser ut att vara i faggorna. Om inte så måste jag vattna innan jag åker tillbaka då det är kruttorrt i rabatterna. Men nu till stugan.
 
Ett fint besök på andra sidan sjön upptäckte jag en dag. 
Den vackra storlomen simmade lugnt och detta är min bästa bild. Senare på dagen dök den upp precis vid min brygga. Vilken bild det skulle kunna ha blivit om jag haft kameran med då !!
 
Annat vackert vid bryggan är en liten näckros. Den gula är den mest oansenliga men i rätt ljus så.
Några vita har vi inte i närheten även om de finns i sjön men den röda kommer snart.
 
Lupinerna har börjat blomma äntligen.
Jag vill ha så många färger som möjligt så ser jag en ovanlig försöker jag ta frön. Helt vita saknar jag och tvåfärgade är också fina. Man ser dem längs Holmsundsvägen när vi åker till golfbanan men det har inte passat att stanna. Å andra sidan så fröar de ju inte än på ett tag.
 
Lille Tusse skickar också en hälsning där han inspekterar tomten. Det funkar att  ropa hans namn och då vänder han sig om för fotografen :).
Visst ser ni hur fin stugan blivit med nya taket? 
 
I måndags var det full rulle med snickare och släktingar. Först ringde brorsan kl 8 och väckte mig från djup sömn. Då hade katterna väckt mig flera gånger mellan ett och fyra innan jag somnade om. Samtidigt upptäckte jag ett sms från brorsonen 7.52 att han och snickaren var på väg. Måndagmorgon, nog borde han ha kunnat ringa/höra av sig på söndag kväll, tyckte jag och det sa jag också. Han var nog lite sur på mig att jag tjatat om antennen eller :)??
 
I alla fall var det tur att brodern ringde så jag hann stiga upp, tvätta och klä på mig innan grabbarna (i 40-årsåldern) kom. Snickaren fixade till lilla brotaket bak så jag blev nöjd. Senare på em kom den andre snickaren som jag lejt och slutförde arbetet med altanen. Då blev det till att bära virke igen när han farit.
 
Och mitt på dagen kom min käre vän med inlånad grästrimmer så vi röjde bort långgrässtråna. Han gjorde det mesta men lämnade kvar den för lite finlir från min sida. Nu var det inte helt lätt att spara kommande prästkragar och smultronplantor men jag försökte i alla fall och några blev kvar.
 
Min andra katt, lilla Desirée, vilar gärna halvt gömd bland ljungen. Ljungelkisse!! 
På tomten har vi en trädstubbegubbe som blir roligare för varje år.
Vilka figurer ser ni här?
 
Inget regn än så jag tar ut slangen och vattnar. Sist jag gjorde det regnade det ordentligt efteråt. Får se om det händer igen.
 
Jag fick just ett samtal från väninnan. Vi har pratat om att hon ska komma ut och bo hos mig i stugan någon natt och nu blir det redan i morgon. Jättekul att få besök! Vädret blir kanske inte det bästa men vi har trevligt ändå. Kanske vi vågar oss på en utflykt i skogen också för att leta kontroll. Undrar om myggen frusit bort? Hoppas!
 
Ha det så trevligt ni också!