Barbro S

Besök i Pesaro
När de flesta i gruppen åkte iväg på utflykt till Loreto valde vi att åka på egen hand till den närmaste staden, Pesaro, 1,5 mil bort. Vi mötte några andra hotellgäster som fått veta att bussarna dit slutat gå den sista september, men tyckte det verkade helt koko. Vi hittade turistinformationen där de höll med oss och berättade att det gick bussar varje hel timme, gav oss en stadskarta och sa att hållplatsen var precis utanför. 2 Euro skulle det kosta och vi skulle själva betala med mynt i bussen. Det gick bra utom att Å fick 2,5 på sin biljett och jag 1,5 men vi kom fram båda två :).
Vid p. le Matteotti gick vi av och där fanns denna fina skulptur med det bekanta namnet Domus. Mer kooperativt kommer senare :). Vi gick direkt in i på Via S Francesco och kom fram till ett större torg, Piazza de Popolo, där det pågick en blomstermarknad.
Cyklamen fanns det gott om. Ja, de flesta växter kände jag igen, förutom denna roliga citrusfrukt.
En sådan har jag aldrig sett förut. Lite fina blomsterdekorationer bjöds det också på.
Jag gick barbent men de inhemska (gissar jag) var välklädda med korta täckjackor el västar som damen till vänster. Lite svalt var det faktiskt i skuggan på fm men när solen värmde kändes det härligt att vara ute i kortärmat med bara ben.
 
En kaktusbild också innan vi lämnar denna fina blomstermarknad.
Sen gick vi vidare på olika tvärgator och tittade. Bl.a hittade vi en Coop-butik även om bara halva skylten kom med på bild.
In gick vi inte. Bara lite kul att se. Är inte Coop väldigt svenskt?
 
På en mindre gata fanns trevligheter för barn. Jag gillar det färgstarka så det måste jag fotografera.
Likaså den vackert dekorerade karusellen. Sådana finns väl inte heller här hemma?
Där bakom fanns en uteservering vi sen kom tillbaka till när det var dags för lunch. Nu ville vi bara sätta oss en stund i solen men det visade sig vara svårt att hitta. Alla platser låg i skugga. Lite snygga gamla bilar lockade vännen till ett stopp.
Vackert klädda brudtärnor satt i den bortre. Dessa bilar var för uthyrning till festliga sammanhang läste vi oss till.
 
Till slut gick i in i en trång gränd och vid dess slut fann vi ett bord i solen.
Så skönt med en liten paus i lugn, solvarm miljö. Innan vi gick därifrån tog jag faktiskt på mig tightsen för när molnen kom behövdes lite värme.